Tort spaniol cu portocale
PrinteazaO reteta de tort spaniol de portocale din: portocala, oua, unt, zahar tos, faina, praf de copt, lichior de portocale, ciocolata neagra, unt, coaja de portocale si portocale.
pentru blat:
- 1 portocala
- 3 oua
- 70 g unt
- 150 g zahar tos
- 150 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri lichior de portocale
pentru crema:
- 2 oua
- 200 g ciocolata negara
- 100 g unt
- 80 g zahar
- coaja rasa de la 1 portocala
pentru decor:
- 2 portocale
Mod de preparare:
Pentru blat, se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge o formă de tort (de 20 cm) cu 20 g unt. Se rade coaja unei portocale, apoi se stoarce sucul. Se separă ouăle. Se topesc 50 g unt şi se lasă să se răcorească.
Se bat gălbenuşurile cu zahărul; se înglobează treptat coaja rasă şi zeama de portocală, făina şi praful de copt cernute, apoi albuşurile bătute spumă tare, amestecând mereu până la omogenizare. Se toarnă compoziţia în formă şi se coace blatul 35-40 de minute.
Pentru cremă, se topeşte la bain-marie ciocolata. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă zahărul, coaja rasă a unei jumătăţi de portocală şi gălbenuşurile. Se omogenizează, apoi se înglobează albuşurile bătute spumă. Se dă crema la frigider 30 min.
Se taie blatul rece pe 2 niveluri; ambele se însiropează cu lichior de portocale. Se unge blatul de jos cu 1/4 din cremă, se acoperă cu al doilea blat şi se îmbracă tortul în crema rămasă. Se dă tortul la frigider 2 ore. Apoi se decorează cu felii de portocale şi se serveşte.
Tort spaniol cu portocale
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort spaniol