Tort special de cacao
PrinteazaTort special de cacao
- 250 g zahăr
- 250 g nuci
- 5 albuşuri
- rom
- 300 g frişcă
- ulei
Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă.
Mod de preparare:
Se pun într-o cratiţă la ars 250 g zahăr. Cînd începe să se îngălbenească, se adaugă nucile, lăsîndu-le să se prăjească puţin.
Se iau de la foc şi se întind pe un fund de lemn uns cu ulei. Cînd s-au răcit bine, se pisează în piuliţă, foarte fin.
Se bat spumă albuşurile şi se amestecă cu nucile prăjite şi pisate. Această compoziţie se împarte în trei părţi egale din care se coc pe rînd, în forma de tort unsă cu ulei şi capitonată cu hîrtie, trei blaturi.
Se coc la foc potrivit şi se lasă să se rumenească puţin. Se ung cu cremă blaturile reci şi stropite cu rom. Ultimul blat se unge tot cu cremă pe deasupra, iar tortul întreg se îmbracă cu frişcă.
Pentru cremă se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră pînă se obţine o cremă; se amestecă cu untul, frecat dinainte spumă, apoi se adaugă următoarea compoziţie, de asemenea pregătită dinainte: două linguri cacao împreună cu două linguri zahăr şi 1/2 pahar apă se fierb pînă se leagă.
Se amestecă totul foarte bine.
Pofta buna!