Tort de spuma cu mure
PrinteazaTort de spuma cu mure din: glazura, bezele, mure, zahar, smantana, migdale.
Ingrediente:
- 150 g glazură uşor amăruie
- 8 bezele (congelate)
- 750 g mure
- coaja şi sucul de la o portocală netratată
- 200 g zahăr
- 200 ml smântână pentru gătit
- 1 lingură de migdale tocate mărunt
Mod de preparare:
Glazura mărunţită se topeşte la bain-marie, apoi se foloseşte pentru a unge bezelele.
Murele se curăţă, se spală şi se usucă pe prosoape de hârtie.
Se fierbe 5 minute un sirop din sucul şi coaja de portocale şi din zahăr.
Murele se aşează peste tort, apoi se unge totul cu siropul de portocale.
Smântână se bate spumă, apoi se ornează cu ea tortul.
Migdalele se rumenesc într-o tigaie fără grăsime şi se presară pe deasupra.
Tort de spuma cu mure
Pofta buna!