Tort în straturi cu zmeură şi mascarpone

Printeaza

Tort în straturi cu zmeură şi mascarpone din: oua, faina, migdale, zahar, zmeurata, mascarpone, frisca, zmeura, suc de lamaie, zahar pudra.

 

Ingrediente:Tort_în_straturi_cu_zmeura_si_mascarpone

  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 75 g migdale macinate
  • 325 g zahar
  • 40 ml zmeurata
  • 500 g mascarpone
  • 500 g frisca
  • 800 g zmeura congelata
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 50 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220° C. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu 150 g zahăr; se înglobează gălbenuşurile şi făina amestecată cu migdale; se repartizează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 12-15 min.

Se răstoarnă şi se desprinde hârtia de pe fund; se iasă să se răcească şi se taie în două. 2 Se fierbe un sirop din restul de zahăr şi 125 ml apă; se lasă să se răcească.

Se înglobează în mascarpone, cu zmeurata, 300 g frişcă şi 500 g fructe. Se aşază de jur împrejurul blatului un cadru metalic; se aşază pe blat crema; se acoperă cu folie şi se lasă la frigider 6 ore.

Restul de fructe se fierb 5 min.; se adaugă suc de lămâie şi zahăr pudră. Se lasă să se decongeleze tortul cca 10 min.

Se decorează cu restul de frişcă bătută şi se stropeşte cu sos.

Tort în straturi cu zmeură şi mascarpone

Tort_în_straturi_cu_zmeura_si_mascarpone

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.