Tort cu struguri, capsuni si cirese

Printeaza

Tort cu struguri, capsuni si cirese din: oua, zahar, apa rece, faina, parf de copt, coaja de lamaie, lamaie, frişcă lichidă, căpşuni, struguri, cireşe, frunze de mentă, zahăr vanilat.

Ingrediente pentru blat:Tort_cu_struguri_capsuni_si_cirese

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 30 ml apă rece
  • 8 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lămâie.

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 1 lămâie (zeama şi coaja)

Ingrediente pentru cremă şi decor:

  • 1 cutie mare frişcă lichidă
  • 250 g căpşuni
  • 250 g struguri
  • 250 g cireşe
  • frunze de mentă
  • 4 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Când sunt spumă, adaugi zahărul câte puţin şi baţi în conti­nuare, până când, răsturnând vasul, albuşul nu mai cade din bol.

Gălbenuşurile le freci bine, adă­ugând puţin câte puţin apă rece. Adaugi coaja de lămâie şi praful de copt. Răstorni albuşurile peste gălbenuşuri şi amesteci cu o lingură de lemn.

Fă­ina cernută o adaugi în ploaie peste amestecul de ouă şi încorporezi mişcări de jos in sus. Pui compoziţia într-o tavă cu pereţii detaşabili, tapetată cu hârtie de copt, la foc mediu, pentru 30-35 de minute.

După ce s-a răcit, tai blatul în trei cu un cuţit lung şi cu lamă subţire. Pentru sirop fierbi apa cu zahărul, zeama şi coaja de lămâie, timp de 5-6 minute, după care însiropezi foile hia­tului cu el.

Speli fructele şi le tai mai mici. Aşezi fructele într-o strecurătoare şi le pudrezi cu zahăr vanilat. Fiecare foaie de blat însiropată o ungi cu frişcă, aşezi mixul de fructe şi apoi altă foaie.

Pe deasupra acoperi tor­tul cu frişcă şi-l decorezi cu fructe, după imaginaţie. Dai tortul la rece până la servire.

Tort cu struguri, capsuni si cirese

Tort_cu_struguri_capsuni_si_cirese

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.