Tort sufleu cu struguri

Printeaza

Tort sufleu cu struguri din: faina, praf de copt, zahar, cacao, lapte, ulei, oua, gelatina, esenta de vanilie, smantana, struguri.

Ingrediente:

Tort_sufleu_cu_struguri

Pentru blat:

  • 160 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g zahăr
  • 100 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 2 ouă

Pentru cremă:

  • 15 g gelatină
  • 50 ml apă
  • 80 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 300 g boabe de struguri

 

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci toate ingredientele solide. Ulterior, torni laptele ţinut la temperatura camerei, amesteci pentru a se omogeniza, apoi adaugi uleiul şi amesteci din nou.

Separat, baţi ouăle şi le adaugi în compoziţia de mai sus. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul încins în prealabil 40 de minute sau până trece testul scobitorii.

Pentru cremă, amesteci gelatina cu apa şi o laşi deoparte 30 de minute. Pui laptele pe foc împreună cu zahărul, gelatina şi amesteci până aceasta din urmă se topeşte.

Baţi smântână, apoi o încorporezi în compoziţia de mai sus. La final, adaugi boabele de struguri. Crema obţinută o pui peste blatul răcit şi dai tortul la frigider peste noapte.

Tort sufleu cu struguri

Tort_sufleu_cu_struguri

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.