Tort sufleu cu struguri
PrinteazaTort sufleu cu struguri din: faina, praf de copt, zahar, cacao, lapte, ulei, oua, gelatina, esenta de vanilie, smantana, struguri.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 160 g făină
- 1 plic praf de copt
- 200 g zahăr
- 100 g cacao
- 200 ml lapte
- 50 ml ulei
- 2 ouă
Pentru cremă:
- 15 g gelatină
- 50 ml apă
- 80 ml lapte
- 3 linguri zahăr
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 200 ml smântână pentru frişcă
- 300 g boabe de struguri
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci toate ingredientele solide. Ulterior, torni laptele ţinut la temperatura camerei, amesteci pentru a se omogeniza, apoi adaugi uleiul şi amesteci din nou.
Separat, baţi ouăle şi le adaugi în compoziţia de mai sus. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul încins în prealabil 40 de minute sau până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, amesteci gelatina cu apa şi o laşi deoparte 30 de minute. Pui laptele pe foc împreună cu zahărul, gelatina şi amesteci până aceasta din urmă se topeşte.
Baţi smântână, apoi o încorporezi în compoziţia de mai sus. La final, adaugi boabele de struguri. Crema obţinută o pui peste blatul răcit şi dai tortul la frigider peste noapte.
Tort sufleu cu struguri
Pofta buna!