Tort supraetajat
PrinteazaTort supraetajat din: zahar, unt, oua, faina, amidon, cacao, frisca, gelatina, ciocolata, sos de fructe, fructe, macarons.
Pentru blatul de bază:
- 140 g zahăr plus o lingură
- 10 g unt
- 4 ouă
- 40 g făină
- 50 g amidon
- 20 g cacao
Pentru spuma de ciocolată albă:
- 1,2 I frişcă lichidă
- 600 g ciocolată albă
- 9 g gelatină sau 3 foi
Pentru spuma de fructe:
- 500 g sos de fructe fierte
- 400 ml frişcă lichidă
- 2 foi gelatină
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată neagră topită
Pentru decor:
- fructe şi macarons, după gust
Mod de preparare:
Pentru blat, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până ce se albesc, se adaugă făina amestecată în prealabil cu amidonul şi cacaua. Se bat albuşurile spumă cu o lingură de zahăr adăugată la jumătatea formării spumei.
Se adaugă compoziţia cu delicateţe spuma de albuş, se amestecă si se toarnă în forma unsă cu unt. Se lasă la cuptor 25 de minute.
Pentru spuma de ciocolată albă, gelatina se pune la înmuiat în apă rece si apoi se opresc 6 linguri de frişcă lichidă care se încălzesc si în care se pune gelatina.
Se topeşte ciocolata la bain-marie, iar frişca foarte rece se bate. Se adaugă ciocolata si gelatina, apoi se amestecă.
Pentru spuma de fructe, la fel, gelatina se dizolvă în apă rece şi apoi se pune în sosul de fructe usor încălzit. Se amestecă, se bate frişca foarte rece şi apoi se amestecă cu sosul cu gelatină.
Pentru montarea tortului, blatul de cacao se aşază pe un suport, se pun un prim strat subţire de spumă de ciocolată albă, apoi spuma de fructe
Si restul spumei de ciocolattă albă. Cu un băt cu vârf se modelează graniţa dintre blatul alb şi cel cu fructe. Se topeşte ciocolata şi se toarnă deasupra. Se aşază fructele şi macarons ca să se prindă în ciocolată.
Pofta buna!