Tort de tapioca si fructe
PrinteazaTort de tapioca si fructe din: perle de tapioca, vanilie, nectar, lapte de cocos, zahar, curmale, fulgi de ovaz, seminte.
Tapioca este o sursă de carbohidrați ușor de digerat și nu conține grăsimi sau colesterol. Este, de asemenea, bogată în calorii și furnizează energie. Totuși, tapioca nu conține multe nutrienți esențiali, precum vitaminele sau mineralele, și are un conținut scăzut de fibre.
- 200 g perle de tapioca
- 600 ml apă
- miezul de la 1 baton de vanilie
- 100 ml nectar de piersici
- 100 ml lapte de cocos
- 100 g zahăr brun
- jeleu de mure
- 100 g curmale deshidratate
- 100 g seminţe de floarea-soarelui
- fulgi de ovăz
Mod de preparare:
Se pun la înmuiat perlele de tapioca 15 minute într-o oală de 2 l, adăugând şi miezul batonului de vanilie. Se fierbe la foc moderat, amestecând încontinuu.
Este gata când boabele devin transparente.
Se împarte budinca în trei: în prima porţie se adaugă nectar şi 2 linguri zahăr brun.
La a doua se adaugă 3 linguri jeleu de mure, iar la a treia laptele de cocos şi restul de zahăr brun.
Pentru blat, se înmoaie în apă curmalele fără sâmburi; se pasează la blender.
Se adaugă 100 g seminţe de floarea-soarelui decojite şi tocate şi o mână de fulgi de ovăz; se frământă puţin.
Se aşază un inel de tort pe o farfurie întinsă, se pune blatul şi straturile de budincă, ultima fiind de cocos.
Se lasă o noapte la frigider şi se ornează cu fructe de sezon.
Se serveşte cu sirop de fructe.
Pofta buna!