Tort tiramisu cu capsuni, frisca si ciocolata alba
PrinteazaO reteta delicioasa de tort tiramisu cu capsuni, frisca si ciocolata alba din: oua, sare, zahar, faina, cacao, amidon, praf de copt, cafea, foi de gelatina, suc de portocale, frisca, mascarpone, zahar, coaja si suc de lamaie, capsuni si ciocolata alba.
pandişpan:
- 4 ouă
- puţină sare
- 150 g de zahăr
- 75 g de făină
- 2 linguri de cacao
- 70 g de amidon
- 2 linguriţe de praf de copt
- 40 ml de cafea tare
umplutură:
- 6 foi de gelatină
- 70 ml de suc de portocale
- 200 ml de frisca
- 300 g de mascarpone
- 200 g de brânză dulce
- 4 linguri de zahăr
- coaja şi sucul de la o jumătate de lămâie
- 500 g de căpşuni
în plus:
- 500 ml de frisca
- 1 pacheţel de zahăr vanilat
- ciocolată albă
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile, zahărul şi sarea. Bateţi spumă albuşurile. Amestecaţi făina, cacaua, amidonul şi praful de copt. Incorporaţi spuma în amestecul cu gălbenuşuri, cerneţi deasupra făina şi înglobaţi-o.
Turnaţi compoziţia într-o formă circulară (0 26 cm) unsă cu ulei şi coaceţi-o cca. 25 minute. Lăsaţi pandişpanul să se răcească şi scoateţi-l din formă. Inmuiaţi gelatina.
Incălziţi sucul de portocale şi dizolvaţi gelatina. Bateţi frisca. Amestecaţi mascarpone cu brânza, zahărul, sucul şi coaja de lămâie. Frisca şi sucul se amestecă treptat în cremă.
Tăiaţi căpşunile şi încorporaţi-le în cremă. Tăiaţi pandişpanul în două pe orizontală. Inchideţi blatul de jos într-un inel pentru torturi şi înmuiaţi-l cu cafea.
Umpleţi cu cremă, acoperiţi cu al doilea blat şi lăsaţi 4 ore la răcit. Bateţi frisca şi zahărul vanilat. Acoperiţi tortul cu frisca şi omaţi-l cu ciocolată albă rasă.
Tort tiramisu cu capsuni, frisca si ciocolata alba
Pofta buna!