Tort tiramisu cu capsuni, frisca si ciocolata alba

Printeaza

O reteta delicioasa de tort tiramisu cu capsuni, frisca si ciocolata alba din: oua, sare, zahar, faina, cacao, amidon, praf de copt, cafea, foi de gelatina, suc de portocale, frisca, mascarpone, zahar, coaja si suc de lamaie, capsuni si ciocolata alba.

Ingrediente:Tort tiramisu cu capsuni, frisca si ciocolata alba

pandişpan: 

  • 4 ouă
  • puţi­nă sare
  • 150 g de zahăr
  • 75 g de făină
  • 2 lin­guri de cacao
  • 70 g de amidon
  • 2 linguriţe de praf de copt
  • 40 ml de cafea tare

umplutură:

  • 6 foi de gelatină
  • 70 ml de suc de portocale
  • 200 ml de frisca
  • 300 g de mascarpone
  • 200 g de brânză dulce
  • 4 linguri de zahăr
  • coaja şi sucul de la o jumătate de lămâie
  • 500 g de căpşuni

în plus: 

  • 500 ml de frisca
  • 1 pacheţel de zahăr vanilat
  • ciocolată albă

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile, zahă­rul şi sarea. Bateţi spumă albuşurile. Ameste­caţi făina, cacaua, amidonul şi praful de copt. Incorporaţi spuma în amestecul cu gălbenuşuri, cerneţi deasupra făina şi înglobaţi-o.

Turnaţi compoziţia într-o formă circulară (0 26 cm) unsă cu ulei şi coaceţi-o cca. 25 minute. Lăsaţi pandişpanul să se răcească şi scoateţi-l din formă. Inmuiaţi gelatina.

Incălziţi sucul de portocale şi dizol­vaţi gelatina. Bateţi frisca. Amestecaţi mascarpone cu brânza, zahărul, sucul şi coaja de lămâie. Frisca şi sucul se ames­tecă treptat în cremă.

Tăiaţi căpşunile şi încorporaţi-le în cremă. Tăiaţi pandişpanul în două pe orizontală. Inchideţi blatul de jos într-un inel pentru torturi şi înmuiaţi-l cu ca­fea.

Umpleţi cu cremă, acoperiţi cu al doilea blat şi lăsaţi 4 ore la răcit. Bateţi frisca şi zahărul vanilat. Acoperiţi tortul cu frisca şi omaţi-l cu ciocolată albă rasă.

Tort tiramisu cu capsuni, frisca si ciocolata alba

Tort tiramisu cu capsuni, frisca si ciocolata alba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.