Tort de clatite cu cocos din: oua, seminte de in, sare de mare, prafde copt, migdale, lapte de cocos, ulei de cocos, vanilie, scortisoara. Ingrediente: 3 ouă 1 lingurita de seminte de in ½ linguriță sare de mare ½ linguriță praf de copt 3 cesti migdale 1 cutie lapte de cocos 2 linguri ulei de […]
Tort tiramisu cu ciocolata – reteta gustoasa
PrinteazaTort tiramisu cu ciocolata din: ouă, zahar, faina, unt, cafea solubila, apa clocotita, coniac, mascarpone, smântână, zahăr pudră, ciocolată, cacao.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 10 g unt, pentru tavă
Pentru umplutură:
- 1 lingură cafea solubilă
- 150 ml apă clocotită
- 100 ml coniac
- 750 g mascarpone
- 300 ml smântână
- 3 linguri zahăr pudră
- 65 g ciocolată rasă
Pentru decor:
- 2 linguri cacao
- ciocolată
Mod de preaprare:
Pentru blat, ouăle si zahărul se mixează 5 minute, se adaugă făina şi se amestecă cu lingura.
Apoi aluatul se pune într-o formă de copt unsă cu unt, se nivelează si se lasă 20 de minute la cuptor.
Se mai lasă apoi 5 minute în tavă, se scoate şi se lasă la răcit complet.
Pentru umplutură, se dizolvă cafeaua solubilă în apa clocotită, se’adaugă coniacul şi se lasă deoparte.
Mascarpone se mixează şi se adaugă treptat smântână cu zahărul.
Blatul se taie în două foi egale, iar una dintre părţi se asază pe platoul de servit. Se însiropează cu câteva linguri de cafea cu coniac.
Se întinde o parte a cremei cu mascarpone,presară ciocolata rasă, se pune al doilea strat care se însiropează cu restul siropului şi se întinde din nou cremă.
Se presară cu cacao, se ornează cu ciocolată si se dă la frigider minimum o ora.
Tort tiramisu cu ciocolata
Pofta buna!
Reteta zilei: Tort cu blat de cafea
Tort cu blat de cafea din: zahar, faina, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, lapte, ulei, cafea, crema de vanilie. Ingrediente: 2 cesti zahăr 1¾ cesti făină 1¾ ceasca cacao 1 linguriță praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 3 ouă 1 ceasca lapte ½ ceasca de ulei 1 ceasca […]