Tort tiramisu cu ciocolată

Printeaza

O reteta de tort tiramisu cu ciocolata din: unt, oua, zahar fin, extract de vanilie, faina, cacao, praf de copt, espresso, galbenusuri, vin, ciocolata alba, mascarpone, ciocolata neagra si cacao.

Ingrediente:Tort tiramisu cu ciocolată

pentru blat:

  • 50 g unt, plus extra pentru uns
  • 4 oua mari
  • 140 g de zahar fin
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 100 g faina
  • 25 g de cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt

pentru umplutura:

  • 1 lingura de zahar
  • 75 ml de espresso fierbinte sau cafea tare
  • 4 galbenusuri mari
  • 75 g zahar fin
  • 125 ml de vin marsala
  • 200 g de ciocolata alba, jumatate tocata, jumatate rasa
  • 500 g mascarpone
  • 200 g de ciocolata neagra, rasa
  • 1 lingura de cacao

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Se ung cu unt două forme de 20cm. Se topeşte untul şi se lasă să se răcească un pic. Se pun ouăle, zahărul şi vanilia într-un bol şi se bat opt minute, până ce compoziţia capătă o culoare pală şi îşi triplează volumul.

Se pun făina, cacaua, praful de copt şi un praf de sare peste crema de ouă şi se încorporează cu grijă. Treptat, se toarnă untul răcit pe marginile vasului şi se amestecă din aproape în aproape, până se încorporează complet. Se împarte aluatul în două şi se toarnă în forme, apoi se coc hiaturile 10-12 minute sau până când o scobitoare înfiptă iese curată. Se lasă la răcit câteva minute în forme, apoi se transferă pe un grătar şi se răcesc complet.

Intre timp, se prepară umplutura. Se dizolvă zahărul în cafea şi se lasă deoparte. Se pun gălbenuşurile, zahărul şi vinul Marsala într-un bol la bain-marie. Se amestecă cinci minute până când compoziţia se îngroaşă şi îşi triplează volumul – asigură-te că s-a îngroşat bine. Se pune deoparte bolul şi se amestecă până se răceşte compoziţia.

Se topeşte ciocolata albă tocată în cuptorul cu microunde setat pe treapta ce mai de jos şi se lasă să se răcească uşor. între timp, se bate brânza mascarpone şi se încorporează în compoziţia de ouă, împreună cu ciocolata albă răcită.

Se taie blaturile în jumătate pe orizontală. Se pune un blat pe fundul unei forme de 20cm. Se unge cu siropul de cafea şi se întind trei linguri de mascarpone. Se presară cu o lingură de ciocolată neagră rasă, apoi se repetă aceşti paşi până la cel de-al patrulea blat.

Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece cel puţin două ore, împreună cu restul de mascarpone. Se scoate tava şi se pune tortul pe un platou, apoi se acoperă cu restul de mascarpone. Se amestecă restul de ciocolată neagră cu ciocolata albă rasă şi se presează cu grijă pe toate părţile. Se pudrează suprafaţa cu cacao.

Tort tiramisu cu ciocolată

Tort tiramisu cu ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.