Tort tiramisu cu afine

Printeaza

Tort tiramisu cu afine din: mascarpone, oua, zahăr, lichior, frişcă, pişcoturi, cafea tare, biscuiti, afine.

Ingrediente:Tort_tiramisu_cu_afine

  • 750 g mascarpone
  • 8 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 120 ml lichior
  • 500 ml frişcă
  • 12 pişcoturi
  • 2 căni de cafea tare
  • 8-10 biscuiţi
  • 500 g afine

Mod de preparare:

Prepari o cafea tare în care pui câteva picături de lichior şi laşi la răcit. Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc.

Pui vasul pe baie de aburi, torni restul de lichior în fir subţire şi amesteci până se îngroaşă, aproximativ 10-15 minute. Laşi la răcit.

Baţi frişca spumă tare şi o încorporezi uşor în mascarpone,desusînjos. Laşi la rece. Amesteci cu grijă gălbenuşurile în mascarponeşi laşi crema obţinută la frigider.

într-o tavă de cozonac aranjezi un strat de cremă, adaugi câteva afine, un strat de piş- coturi pe care le treci rapid prin cafea şi tot aşa până când ter­mini ingredientele, iar pe ultimul strat pui biscuiţii.

Dai prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi, răstorni tortul şi-l ornezi cu fructe proaspete

Tort tiramisu cu afine

Tort_tiramisu_cu_afine

 Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.