Tort tiramisu cu afine
PrinteazaTort tiramisu cu afine din: mascarpone, oua, zahăr, lichior, frişcă, pişcoturi, cafea tare, biscuiti, afine.
- 750 g mascarpone
- 8 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 120 ml lichior
- 500 ml frişcă
- 12 pişcoturi
- 2 căni de cafea tare
- 8-10 biscuiţi
- 500 g afine
Mod de preparare:
Prepari o cafea tare în care pui câteva picături de lichior şi laşi la răcit. Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc.
Pui vasul pe baie de aburi, torni restul de lichior în fir subţire şi amesteci până se îngroaşă, aproximativ 10-15 minute. Laşi la răcit.
Baţi frişca spumă tare şi o încorporezi uşor în mascarpone,desusînjos. Laşi la rece. Amesteci cu grijă gălbenuşurile în mascarponeşi laşi crema obţinută la frigider.
într-o tavă de cozonac aranjezi un strat de cremă, adaugi câteva afine, un strat de piş- coturi pe care le treci rapid prin cafea şi tot aşa până când termini ingredientele, iar pe ultimul strat pui biscuiţii.
Dai prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi, răstorni tortul şi-l ornezi cu fructe proaspete
Tort tiramisu cu afine
Pofta buna!