Tort Tiramisu cu fructe de pădure
PrinteazaO reteta delicioasa de tort tiramisu cu fructe de padure din: piscoturi, espresso, vinars, gelatina, zahar, pastaie de vanilie, mascarpone, frisca, capsuni si afine.
- cca 250 g pişcoturi
- 175 ml espresso
- 6 d vinars
- 6 foi gelatină
- 4 gălbenuşuri
- 80 g zahăr
- miezul de la 1/2 păstaie de vanilie
- 500 g mascarpone
- 300 g frişca
- 300 g căpşuni
- 300 g afine
Mod de preparare:
Se înmoaie gelatina în apă rece. Se bat gălbenuşurile bine cu zahăr; se adaugă miezul de vanilie şi.restul de 3 cl de vinars. Se bat în bain-marie. Separat, se omogenizează mascarpone; se adaugă frişca bătută şi compoziţia de gălbenuşuri şi se amestecă bine.
Se dizolvă gelatina, apoi se înglobează 3 linguri din crema de mascapone, după care totul se înglobează în crema mare de mascarpone.
Se aşază peste pişcoturi jumătate din cantitatea de cremă. Se pregătesc fructele, căpşunile se taie sferturi. Jumătate din cantitatea de fructe se repartizează pe cremă.
Se acoperă cu pişcoturi, care se stropesc cu restul de amestec de espresso. Se aşază deasupra un strat de cremă şi se presară fructe. Se dă la frigider cel puţin 4 ore.
Tort Tiramisu cu fructe de pădure
Pofta buna!