Tort tiramisu cu roscove
PrinteazaTort tiramisu cu roscove din: piscoturi, zahar, frisca, mascarpone, ciocolata, cafea.
- 460 g pişcoturi
- 250 g zahăr pudră
- 700 ml friscă
- 1 kg mascarpone
- 200 g ciocolată neagră simplă
- 150 g ciocolată neagră cu mentă
- 550 ml cafea îndulcită
- 2 linguri pudră de roşcove
- 1 praf de sare
- 1 mango sau orice alt fruct pentru decor
Mod de preparare:
Se pune toată ciocolata la topit, la bain-marie. Se freacă mascarpone cu zahărul pudră şi sare.
Se ia de pe foc ciocolata topită şi se lasă la răcit, apoi se bate bine. Se adaugă ciocolata în mascarpone, apoi se înglobează cu mişcări lente frişca.
Pe platou se aşază inelul de la tava de copt, cu un diametru de 28,8 cm.
Se scufundă pişcoturile în cafea şi se aşază, în picioare, pe marginea cercului. Se tapetează cu pişcoturi şi farfuria, fiind baza pentru cremă.
Se împarte crema în două; se aşază primul strat de cremă în formă, apoi se presară o linguriţă de pudră de roşcove, un alt strat de pişcoturi înmuiate în cafea şi al doilea strat de cremă.
Deasupra se presară cealaltă lingură de pudră de roşcove sau cacao şi se ornează cu câteva felii de mango. Se dă tortul la rece timp de câteva ore.
Pofta buna!