Tort tirolez

Printeaza

Tort tirolez

Ingrediente crema :Tort tirolez

  • 1 ou
  • 6 linguri zahăr
  • 5 linguri unt

 

Ingrediente aluat: 5 ouă,coaja de la 1 lămâie ,6 linguri făină

Ingrediente glazura:2 albuşuri ,200g zahăr ,1 lingură de cafea tare

 

Mod de preparare:

Crema: se încinge oul pe foc, într-o crăticioară, se adaugă zahărul, se freacă până se cremuieşte. După ce s-a răcit se amestecă cu unt topit.

Blatul: se despart gălbenuşuri de albuşuri, se bat gălbenuşurile cu zahăr şi coajă de lămâie, se adaugă albuşurile, şi ele bine bătute, apoi se frământă cu făină, să iasă un aluat moale- grăsos.

Se coace o jumătate de ceas într-o tavă de tort rotund, unsă şi înfăinată. Se taie blatul ăsta în două, de-a latul, mijlocul se umple cu cremă.

Glazura: albuşurile se bat cu niţel zahăr, cam 1 lingură, se desfac cu cafea şi restul de zahăr, se freacă pe foc până se leagă, apoi se toarnă peste tort şi se dă la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.