Tort tirolez
PrinteazaTort tirolez
- 1 ou
- 6 linguri zahăr
- 5 linguri unt
Ingrediente aluat: 5 ouă,coaja de la 1 lămâie ,6 linguri făină
Ingrediente glazura:2 albuşuri ,200g zahăr ,1 lingură de cafea tare
Mod de preparare:
Crema: se încinge oul pe foc, într-o crăticioară, se adaugă zahărul, se freacă până se cremuieşte. După ce s-a răcit se amestecă cu unt topit.
Blatul: se despart gălbenuşuri de albuşuri, se bat gălbenuşurile cu zahăr şi coajă de lămâie, se adaugă albuşurile, şi ele bine bătute, apoi se frământă cu făină, să iasă un aluat moale- grăsos.
Se coace o jumătate de ceas într-o tavă de tort rotund, unsă şi înfăinată. Se taie blatul ăsta în două, de-a latul, mijlocul se umple cu cremă.
Glazura: albuşurile se bat cu niţel zahăr, cam 1 lingură, se desfac cu cafea şi restul de zahăr, se freacă pe foc până se leagă, apoi se toarnă peste tort şi se dă la rece.
Pofta buna!