Tort in trei culori
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: napolitane, unt, oua, zahar, frisca, coaja de lamaie, zeama de lamaie, piersici albe, zahar vanilat, fistic.
Ingrediente blat:
- 200 g napolitane cu cacao
- 3 linguri, unt topit
Ingrediente îngheţata de lămâie:
- 3 ouă
- 60g zahăr
- 250g frişcă
- coajă, de lămâie, rasă
- zeama de la 2 lămâi
Ingrediente îngheţata de piersici:
- 3-4 piersici albe de vară bine coapte
- 100g zahar
- 1 albuş
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 250 ml frisca lichida
Ingredient décor:
- 50g fistic zdrobit
Mod de preparare:
Macini fin napolitanele,adaugi untulamesteci bine pana se inmoaie praful de napolitana, apoi intinzi compozitia pe fundul unei forme rotunde de tort si o lasi in frigider sa se intareasca.
Bati bine ouale cu zaharul, coaja si zeama de lamaie pe baie de aburi pana se obtine o crema.
O dai de pe foc si continui sa amesteci in ea pana se raceste, apoi o incorporezi in frisca.
Torni inghetata peste blatul de napolitane, acoperi cu folie de aluminiu si pui la congelator pana a doua zi.
Baţi albuşul spumă tare cu zahărul. Separat, mixezi frişca lichidă, care trebuie să fie foarte rece, şi încorporezi în ea piersicile presate cu tot cu coajă, amestecate cu zahărul vanilat.
Adaugi bezeaua şi amesteci bine. Torni îngheţata de piersici peste cea de lămâie după ce ai luat folia de aluminiu, decorezi cu fistic şi laşi 5-6 ore la frigider înainte de a fi servită.
Pofta buna!