Tort de trufe
PrinteazaO reteta de tort de trufe din: oua, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, frisca, ciocolata neagra, coaja de portocala, lichior de portocala, seminte de vanilie, zahar pudra si ciocolata.
- 8 oua
- 225 g zahar pudra
- 200 g faina de grau
- 25 g praf de cacao
- 1,2 l frisca (cu continut minim de grasime 33%)
- 400 g ciocolata neagra
- coaja de la 4 portocale
- o lingura lichior de portocala
pentru ornare:
- 275 ml frisca (cu continut minim de grasime 33%)
- un varf de lingurita de seminte de vanilie
- o lingura de zahar pudra
- ciocolata rasa
- coaja de portocale
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul pana la temperatura de 180 C. Ouale se bat cu zahar. Se presara si praful de copt, si se amesteca. Compozitia se intinde pe fundul formei. Se coace la in cuptor 15 minute.
Se dau in clocot 400 ml de frisca impreuna cu coaja rasa de portocale si lichiorul. Se bate cu ciocolata. Se lasa sa se raceasca. Se bate frisca ramasa si se amesteca cu compozitia din ciocolata. Amestecul obtinut se toarna pe blatul copt. Se tine in frigider 3-4 ore.
Pentru ornare se bate frisca cu un varf de cutit de seminte de vanilie si o lingurita de desert de zahar pudra. Crema obtinuta se ia cu o seringa de cofetarie si se orneaza marginile tortului cu 8-10 bucle.
Se presara cu ciocolata, iar fiecare bucla se ornamenteaza cu coaja rasa de portocala.
Tort de trufe
Pofta buna!