Tort cu umplutura de frisca si stafide
PrinteazaTort cu umplutura de frisca si stafide din: oua, faina, zahar, lamaie, sare, frisca lichida, stafide, zahar, apa, esent ade rom, coniac, lichior de oua, colorant alimentar.
- 10 oua
- 10 linguri faina
- 10 linguri zahar
- 1 lamaie
- 1/4 lingurita sare
Ingrediente umplutura si sirop:
- 1 l frisca lichida
- 200 g stafide
- cate 2 cani zahar si apa
- 1 fiola esenta de rom
- 2 linguri coniac
- 2-3 linguri lichior de oua
- cateva picaturi colorant alimentar
Mod de preparare:
Mixati cu viteza mare ouale cu sarea si zaharul, pana cand acesta se dizolva.
Adaugati faina in ploaie si incorporati-o cu miscari lente, verticale, folosind o lingura. La sfarsit, puneti coaja rasa de la lamaie.
Turnati aluatul intr-o tava cu baza tapetata cu hartie de copt si coaceti-l in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 30-40 de minute.
Intre timp, puneti la inmuiat stafidele in apa calda. Fierbeti timp de 10 minute apa cu zaharul.
Cand siropul s-a mai racit, adaugati esenta de rom si coniacul. Taiati blatul rece in doua foi orizontale, stropiti-le apoi cu siropul cald.
Bateti frisca tinuta in prealabil la frigider, timp de 3 ore. In jumatate din frisca incorporati lichiorul, iar in cealalta, colorantul alimentar.
Intindeti pe unul dintre blaturi frisca aromata si presarati stafidele scurse.
Acoperiti cu cel de-al doilea blat si imbracati tortul cu frisca ramasa. Decorati-l duaă imaginaţie, cu ciocolata topita sau bomboane.
Tort cu umplutura de frisca si stafide
Pofta buna!