Tort cu umplutura de frisca si stafide

Printeaza

Tort cu umplutura de frisca si stafide din: oua, faina, zahar, lamaie, sare, frisca lichida, stafide, zahar, apa, esent ade rom, coniac, lichior de oua, colorant alimentar.

Ingrediente blat:Tort_cu_umplutura_de_frisca_si_stafide

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 1/4 lingurita sare

Ingrediente umplutura si sirop:

  • 1 l frisca lichida
  • 200 g stafide
  • cate 2 cani zahar si apa
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 linguri coniac
  • 2-3 linguri lichior de oua
  • cateva picaturi colorant alimentar

 

Mod de preparare:

Mixati cu viteza mare ouale cu sarea si zaharul, pana cand acesta se dizolva.

Adaugati faina in ploaie si incorporati-o cu miscari lente, verticale, folosind o lingura. La sfarsit, puneti coaja rasa de la lamaie.

Turnati aluatul intr-o tava cu baza tapetata cu hartie de copt si coaceti-l in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 30-40 de minute.

Intre timp, puneti la inmuiat stafidele in apa calda. Fierbeti timp de 10 minute apa cu zaharul.

Cand siropul s-a mai racit, adaugati esenta de rom si coniacul. Taiati blatul rece in doua foi orizontale, stropiti-le apoi cu siropul cald.

Bateti frisca tinuta in prealabil la frigider, timp de 3 ore.  In jumatate din frisca incorporati lichiorul, iar in cealalta, colorantul alimentar.

Intindeti pe unul dintre blaturi frisca aromata si presarati stafidele scurse.

Acoperiti cu cel de-al doilea blat si imbracati tortul cu frisca ramasa. Decorati-l duaă imaginaţie, cu ciocolata topita sau bomboane.

Tort cu umplutura de frisca si stafide

Tort_cu_umplutura_de_frisca_si_stafide

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.