Tort ursulet pentru copii
PrinteazaTort ursulet pentru copii din: frisca, gelatina, oua, zahar, zahar vanilat, vanilie, compot de ananas, banane, portocale, kiwi, piscoturi, lapte, colorant alimentar, frisca, ciocolata.
- 1l frişcă
- 6 plicuri gelatină
- 8 ouă
- 500 g zahăr
- 4 pliculeţe zahăr vanilat
- 1 esenţă de vanilie
- 2 compoturi de ananas
- 2 banane
- 3 portocale
- 3 kiwi
- 4 pachete pişcoturi
- 1/4 l lapte
Pentru ornare:
- 1 sticluţă colorant alimentar roşu
- 1/2 l frişcă
- 100 g ciocolată de menaj.
Mod de preparare:
Pui gelatina în zeama de la compot, la temperatura camerei şi o laşi circa 1-2 ore, baţi frişca şi o dai la rece. Separi albuşurile de gălbenuşuri de la cele 8 ouă. Albuşurile le baţi spumă cu 250 g zahăr şi le dai la rece. Gălbenuşurile le freci cu 250 g zahăr şi 1/2l de lapte. Le pui pe baie de aburi până se îngroaşă ca o smântână.
Răstorni gelatina peste această compoziţie şi o laşi până se dizolvă, lei compoziţia de pe foc şi o dai la rece. Adaugi apoi zahărul vanilat şi esenţa. în această compoziţie, rece, adaugi albuşurile bătute spumă şi, la sfârşit, frişca.
Fructele curăţate şi tăiate cubuleţe, după preferinţa fiecăruia, trebuie lăsate la scurs.
Tapetezi cu folie de aluminiu mai multe vase cu forme diferite, pui fructele, compoziţia preparată ulterior, pişcoturi şi le laşi la frigider până a doua zi.
Se orneaza si asambleaza din imaginaţie. Ochişorii ursuleţului, năsucul şi lăbuţele se pot realiza din ciocolată de menaj topită pe baie de aburi.
Pofta buna!