Tort ursulet pentru copii

Printeaza

Tort ursulet pentru copii din: frisca, gelatina, oua, zahar, zahar vanilat, vanilie, compot de ananas, banane, portocale, kiwi, piscoturi, lapte, colorant alimentar, frisca, ciocolata.

Ingrediente:Tort ursulet pentru copii

  • 1l frişcă
  • 6 plicuri gelatină
  • 8 ouă
  • 500 g zahăr
  • 4 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 esenţă de vanilie
  • 2 compoturi de ananas
  • 2 banane
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 4 pachete pişcoturi
  • 1/4 l lapte

Pentru ornare:

  • 1 sticluţă colorant alimentar roşu
  • 1/2 l frişcă
  • 100 g ciocolată de menaj.

 

Mod de preparare:

Pui gelatina în zeama de la compot, la temperatura camerei şi o laşi circa 1-2 ore, baţi frişca şi o dai la rece. Separi albuşurile de gălbenuşuri de la cele 8 ouă. Albuşurile le baţi spumă cu 250 g zahăr şi le dai la rece. Gălbenuşurile le freci cu 250 g zahăr şi 1/2l de lapte. Le pui pe baie de aburi până se îngroaşă ca o smântână.

Răstorni gelatina peste această compoziţie şi o laşi până se dizolvă, lei compoziţia de pe foc şi o dai la rece. Adaugi apoi zahărul va­nilat şi esenţa. în această compoziţie, rece, adaugi albuşurile bătute spumă şi, la sfârşit, frişca.

Fructele curăţate şi tăiate cubuleţe, după preferinţa fiecăruia, trebuie lăsate la scurs.

Tapetezi cu folie de aluminiu mai multe vase cu for­me diferite, pui fructele, compoziţia preparată ulteri­or, pişcoturi şi le laşi la frigider până a doua zi.

Se orneaza si asambleaza din imaginaţie. Ochişorii ursuleţului, năsucul şi lăbuţele se pot realiza din ciocolată de menaj topită pe baie de aburi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.