Tort usor
PrinteazaTort usor cu piscoturi, unt, fulgi de cocos, gelatina, crema de branza, iaurt slab, suc de lamaie, zahar, mango, suc multimitavine si o lingura de amidon.
Ingrediente:
- 150 g pişcoturi
- 125 g unt
- 20 g fulgi de cocos
- 8 foiţe de gelatină
- 600 g cremă de brânză uşoară
- 300 g iaurt slab
- 3 linguri suc de lămâie
- 75 g zahăr
- 1 mango copt
- 150 ml suc multivitamine
- 1 lingură amidon
Mod de preparare:
Tort usor: Puneţi pişcoturile într-o pungă şi zdrobiţi-le. Topiţi untul într-o crăticioară, amestecaţi-l cu pesmetul de pişcoturi, apoi aşezaţi amestecul rezultat într-o formă de tort (0, 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt.
Presăraţi-l cu nucă de cocos şi răciţi-l în frigider. Inmuiaţi gelatina în apă rece cca. 5 minute. Puneţi într-un castron crema de brânză, iaurtul şi sucul de lămâie şi bateţi-le cu mixerul.
Incălziţi zahărul în 150 ml apă, înmuiaţi gelatina, topiţi-o acolo, apoi încorporaţi-o în cremă.
Curăţaţi fructul de mango, apoi tăiaţi-l cuburi.încorporaţi 2/3 din mango în cremă, apoi întindeţi-o peste blat.
Lăsaţi tortul cca. 3 ore la frigider. Fierbeţi restul bucăţilor de mango cu 50 ml suc multivitamine cca. 5 minute, apoi pasaţi-le.
Amestecaţi amidonul cu restul de suc şi încorporaţi-l în sucul cu mango.
Intindeţi sucul rezultat uniform peste tort şi lăsaţi-l 30 de minute la frigider. Ornaţi tortul cu bucăţi de fructe.
Poftă bună!