Tort usor

Printeaza

Tort usor cu piscoturi, unt, fulgi de cocos, gelatina, crema de branza, iaurt slab, suc de lamaie, zahar, mango, suc multimitavine si o lingura de amidon.

Ingrediente:

  • 150 g pişcoturi
  • 125 g unt
  • 20 g fulgi de cocos
  • 8 foiţe de gelatină
  • 600 g cremă de brân­ză uşoară
  • 300 g iaurt slab
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 75 g zahăr
  • 1 mango copt
  • 150 ml suc multivitamine
  • 1 lingură amidon

 

Mod de preparare:

Tort usor: Puneţi pişcoturile într-o pungă şi zdrobiţi-le. Topiţi untul într-o crăticioară, amestecaţi-l cu pesmetul de pişcoturi, apoi aşezaţi ames­tecul rezultat într-o formă de tort (0, 26 cm) tape­tată cu hârtie pentru copt.

Presăraţi-l cu nucă de cocos şi răciţi-l în frigider. Inmuiaţi gelatina în apă rece cca. 5 minute. Puneţi într-un castron cre­ma de brânză, iaurtul şi sucul de lămâie şi bateţi-le cu mixerul.

Incălziţi zahărul în 150 ml apă, înmuiaţi gelatina, topiţi-o acolo, apoi încorporaţi-o în cre­mă.

Curăţaţi fructul de mango, apoi tăiaţi-l cuburi.încorporaţi 2/3 din mango în cremă, apoi întindeţi-o peste blat.

Lăsaţi tortul cca. 3 ore la frigi­der. Fierbeţi restul bucăţilor de mango cu 50 ml suc multivitamine cca. 5 minute, apoi pasaţi-le.

Amestecaţi amidonul cu restul de suc şi încorporaţi-l în sucul cu mango.

Intindeţi sucul rezultat uniform peste tort şi lăsaţi-l 30 de minute la frigi­der. Ornaţi tortul cu bucăţi de fructe.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.