Tort Valentine

Printeaza

Tort Valentine din: oua, zahar pudra, faina, lamaie, lapte, amidon, zahar, margarina, vanilie, visine, smantana, zahar vanilat, intaritor pentru frisca, gelatina, ciocolata alba, colorant alimentar.

Ingrediente:Tort_Valentine

Pentru blat:

  • 7 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 250 g făină
  • 1 lămâie mică

Pentru cremă:

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 2 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri margarină
  • 1 baton vanilie
  • 200 g vişine congelate

Pentru decor:

  • 200 ml smântână dulce pentru frişcă
  • 50 g zahăr vanilat
  • 1 plic întăritor pentru frişcă
  • 1 plic gelatină pentru tort roşie
  • 100 g ciocolată albă
  • colorant alimentar roşu

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Baţi spumă albuşurile, apoi adaugi treptat zahărul pu­dră şi baţi până obţii o bezea tare şi lucioasă. Adaugi coaja rasă şi zeama de la lămâie şi încorporezi. Pui apoi făina, amestecând până la omogenizare. Tapetezi forma de tort inimioară cu hârtie de copt şi torni aluatul. Dai la cuptor, la foc mic, până se rumeneşte uşor. Tai blatul în două. Pui o folie alimentară în formă, apoi aşezi primul blat. Nu este necesar să însiropezi blatul deoarece se va înmuia de la cremă.

Pregăteşti crema aşa:

Dizolvi amidonul în 2-3 linguri de lapte, apoi îl ames­teci cu restul de lapte. Adaugi ouăle şi zahărul şi pui să fiarbă la foc mic, mestecând continuu ca să nu se lipească şi să nu facă nici cocoloaşe. Când a dat în clocot şi s-a îngroşat, dai deoparte, adaugi margari­na şi batonul de vanilie şi mesteci bine până se omo­genizează. Adaugi vişinile bine scurse şi torni crema peste tort. Aşezi deasupra celălalt blat şi dai la rece 2 ore.

După ce s-a întărit crema, îndepărtezi forma şi folia. Frişca lichidă o mixezi împreună cu zahărul vanilat şi cu pliculeţul de întăritor, până ajunge la con­sistenta potrivită. Atenţie, dacă mixezi mai mult decât trebuie, rişti să se taie. îmbraci apoi tortul în frişcă şi nivelezi.

Eu am folosit un cuţit de pâine, dar există în comerţ forme speciale, ca un fel de pieptăn cu care poţi face lucrul ăsta. Din frişcă, cu ajutorul unui şpriţ, am conturat inimioara cu un fel de bordură. Prepari apoi gelatina pentru tort conform indicaţiilor de pe plic şi o torni pe tort. Dai apoi la rece ca să se întă­rească. Ciocolata albă o rupi bucăţele şi o topeşti la bain-marie (pe baie de aburi), adăugând şi colorant alimentar roşu.

Torni într-o tăviţă tapetată cu hârtie de copt şi când se întăreşte, decupezi cu ajutorul unei forme, inimioare. Aşezi inimioarele de jur-împrejurul tortului. După ce se întăreşte gelatina, desenezi cu frişcă inimioare pe tort.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.