Tort de vanilie şi ciocolată

Printeaza

Tort de vanilie şi ciocolată

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 g unt
  • 7 linguri praf de cacao
  • 220 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 280 g zahăr
  • 1 vârf de sare
  • 1 baton de vanilie
  • 2 ouă
  • 150 g smântâ­nă

Pentru crema de ciocolată şi frişca

  • 250 ml frişca
  • 1 pacheţel zahăr vanilinat
  • 100 g glazură de ciocolată amăruie
  • 2 linguri rom

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 175°C. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu praful de cacao şi 125 ml apă. Cerneţi făina şi praful de copt într-o strecurătoare şi amestecaţi-o cu zahărul şi sarea. Tăiaţi batonul de vanilie pe lung în două, scoateţi-i măduva şi adăugaţi-o în ames­tecul de mai sus.

Frământaţi bine făina împreună cu untul cu cacao, ouăle şi smântână. Puneţi aluatul într-o formă de sufleu unsă în prealabil cu grăsime. Coaceţi-l 45-50 de minute, apoi lăsaţi-l să se răcească. Incălziţi frişca şi zahărul vanilinat. Fărâmiţaţi glazura şi topiţi-o în frişca, amestecând continuu.

Adăugaţi ro­mul şi lăsaţi amestecul să dea o dată în fiert. Turnaţi-l apoi într-un castron. Bateţi-l puţin, până când se omo­genizează. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l la rece.Tăiaţi blatul pe orizontală în două, şi umpleţi-l cu 1/3 din cremă, îmbrăcaţi tortul cu restul cremei şi întindeţi-o cu un cuţit lat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.