Tort cu vanilie si crema de cafea
PrinteazaTort cu vanilie si crema de cafea din: unt, zahar, faina, praf de copt, oua, lapte, esneta de vanilie, sare, unt nesarat, zahăr pudră, cafea tare, suc de lamaie, boabe de cafea, fructe uscate.
Ingrediente:
- 200 g unt
- 225 g zahăr
- 250 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 4 ouă
- 3-4 linguri lapte
- esenţă de vanilie
- un praf de sare
Pentru crema:
- 200 g unt nesărat
- 400 g zahăr pudră
- 3 linguri cafea tare
Pentru glazura:
- 200 g zahăr pudră
- un albuş
- sucul unei jumătăţi de lămâie
Pentru servit:
- boabe de cafea
- fructe uscate
Mod de preparare:
Pentru aluat, untul şi zahărul se amestecă si apoi, după ce s-a obţinut o cremă spumoasă, se adaugă în reprize făina amestecată în prealabil cu praful de copt si sarea. Se amestecă.
adaugă ouăle, altă repriză de făină, se amestecă si se pune apoi vanilia. Dapă amestecul este prea tare, se diluează cu lapte.
toarnă aluatul într-o formă tapetată, cu hârtie de copt. Se coace 45-50 de minute.
Pentru cremă, untul se freacă cu zahărul, cafeaua şi 2 linguri cu apă. Se dă la rece până la folosire. Blatul tăiat în 3 foi se reasază cw cremă pe platoul de servit.
Pentru glazură, se amestecă energic albuşul cu zahărul şi, când se obţine o cremă albă, se toarnă sucul de lămâie.
Se mai bate rapid 10 secunde si apoi se toarnă peste tort. Se decorează cu boabe de cafea şi fructe uscate.
Tort cu vanilie si crema de cafea
Pofta buna!