Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri
PrinteazaTort de vanilie cu kiwi si jeleuri din: oua, zahar pudra, lapte, ulei, faina, sare, esenta de vanilie, udincă de vanilie, pudră de cacao pentru băuturi instant, gelatină pudră, kiwi, jeleuri roşii glazurate, frişcă, gelatină transparentă pentru tort.
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr pudră
- 2 linguri lapte
- 2 linguri ulei
- 4 linguri făină
- sare
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 3 linguri pudră de cacao pentru băuturi instant
- 1 lingură zahăr
- 20 g gelatină pudră
Ingrediente pentru decor:
- 2 kiwi
- jeleuri roşii glazurate
- 100 g frişcă
- 1 plic gelatină transparentă pentru tort
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi zahărul şi continui să baţi până când acesta se dizolvă.
Incorporezi treptat gălbenuşurile, în prealabil frecate cu sarea, uleiul şi esenţa, apoi făina cernută, alternând cu lapte.
După fiecare ingredient, amesteci uşor, de jos în sus.
Torni aluatul într-o tavă de 25×30 cm, tapetată cu hârtie. îl coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 1/2 oră.
Prepari budinca urmărind instrucţiunile de pe plic.
Adaugi pudra de cacao, iar când crema s-a răcit, o amesteci împreună cu gelatina călduţă, preparată de asemenea după instrucţiunile de pe plic.
Faci un tipar de brăduţ din carton. Tai blatul după şablon, apoi în -două foi.
Umpli hiaturile cu cremă şi acoperi tortul cu frişcă.
Decorezi cu rondele de fructe, pe care le acoperi cu un strat fin de gelatină pentru tort.
Din loc în loc, aşezi globuri de jeleuri. îl consufni rece, după 3 ore.
Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri
Pofta buna!