Tort de vara cu fructe
PrinteazaTort de vara cu fructe din: oua, zahar, apa rece, faina, praf de copt, coaja de lamaie, apa, lamaie, frisca lichida, capsuni, struguri, cirese, menta, zahar vanilat.
- 6 oua
- 200 g zahar
- 30 ml apa rece
- 8 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- coaja de la o lamaie
Ingrediente pentru sirop:
- 200 ml apa
- 150 g zahar
- 1 lamaie (zeama si coaja)
Ingrediente pentru crema si decor:
- 1 cutie frisca lichida
- 250 g capsuni
- 250 g struguri
- 250 g cirese
- frunze de menta
- 4 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Pregatesti blatul, bati albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand sunt spuma, adaugi zaharul cate putin si bati in continuare, pana cand, rasturnand vasul, albusul nu mai cade din bol.
Galbenusurile le freci bine, adaugand putin cate putin apa rece.
Adaugi coaja de lamaie si praful de copt. Rastorni albusurile peste galbenusuri si amesteci cu o lingura de lemn.
Faina cernuta o adaugi in ploaie peste amestecul de oua si incorporezi miscari de jos in sus.
Pui compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, pentru 30-35 de minute.
Dupa ce s-a racit, tai blatul in trei cu un cutit lung si cu lama subtire.
Pregatesti siropul, fierbi apa cu zaharul, zeama si coaja de lamaie, timp de 5-6 minute, dupa care insiropezi foile hiatului cu el.
Pregatesti crema, speli fructele si le tai mai mici. Asezi fructele intr-o strecuratoare si le pudrezi cu zahar vanilat.
Fiecare foaie de blat insiropata o ungi cu frisca, asezi mixul de fructe si apoi alta foaie.
Pe deasupra acoperi tortul cu frisca si-l decorezi cu fructe, dupa imaginaţie. Dai tortul la rece pana la servire.
Tort de vara cu fructe
Pofta buna!