Tort de vara
PrinteazaTort de vara cu: zahar, lapte, cacao, margarina, faina, oua, praf de copt, zahar vanilat, caocaze, compot de visine, amidon, zmeurata, frisca, fulgi de cocos.
Ingrediente blat:
- 120 g zahăr
- 150 ml lapte
- 50 g cacao
- 250 g margarină
- 250 g făină
- 3 ouă
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 zahăr vanilat
Ingrediente cremă:
- 250 g coacăze
- 250 g compot de vişine
- 80 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lingură amidon
- 1 lingură zmeurată
- 350 ml frişcă
- 1 plic întăritor de frişcă
- 50 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 180 de grade. Amesteci zahărul cu cacaua, adaugi laptele şi margarina şi le pui pe foc.
Laşi să fiarbă 2-3 minute. Apoi dai deoparte la răcit. Adaugi făina în ploaie şi amesteci. Separi ouăle, adaugi gălbenuşurile în compoziţie, pe rând, apoi praful de copt şi zahărul vanilat.
Baţi albuşurile spumă şi le înglobezi. Torni compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie şi coci 40 de minute.
Laşi la răcit în formă, apoi scoţi blatul şi-l tai pe 2 nivele.
Speli coacăzele şi scurgi compotul de vişine. Păstrezi sucul şi scoţi eventualii sâmburi.
Dai la fiert fructele împreună cu 125 ml apă, 60 g zahăr şi zahăr vanilat. Amesteci amidonul în suc de vişine şi zmeurată şi-l pui în compoziţia de fructe.
Laşi să clocotească 2 minute, apoi dai totul la răcit. Baţi 250 ml de frişcă cu 1 plic praf întăritor şi 20 g zahăr.
Umpli blatul cu compoziţia de frişcă. Repartizezi deasupra compoziţia de fructe şi dai la rece 3 ore.
Prăjeşti fulgii de cocos şi îi laşi să se răcească.
Tort de vara
Pofta buna!