Tort de vara

Printeaza

Tort de vara cu: zahar, lapte, cacao, margarina, faina, oua, praf de copt, zahar vanilat, caocaze, compot de visine, amidon, zmeurata, frisca, fulgi de cocos.

 

Ingrediente blat:

  • 120 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 250 g margarină
  • 250 g făină
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 zahăr vanilat

Ingrediente cremă:

  • 250 g coacăze
  • 250 g compot de vişine
  • 80 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură amidon
  • 1 lingură zmeurată
  • 350 ml frişcă
  • 1 plic întăritor de frişcă
  • 50 g fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 180 de grade. Amesteci zahărul cu cacaua, adaugi laptele şi margarina şi le pui pe foc.

Laşi să fiarbă 2-3 minute. Apoi dai deo­parte la răcit. Adaugi făina în ploaie şi amesteci. Separi ouăle, adaugi gălbenuşurile în compoziţie, pe rând, apoi praful de copt şi zahărul vani­lat.

Baţi albuşurile spumă şi le înglobezi. Torni compoziţia într-o formă unsă şi tape­tată cu hârtie şi coci 40 de minute.

Laşi la răcit în formă, apoi scoţi blatul şi-l tai pe 2 nivele.

Speli coacăzele şi scurgi compo­tul de vişine. Păstrezi sucul şi scoţi eventualii sâmburi.

Dai la fiert fructele împreună cu 125 ml apă, 60 g zahăr şi zahăr vanilat. Amesteci ami­donul în suc de vişine şi zme­urată şi-l pui în compoziţia de fructe.

Laşi să clocotească 2 minute, apoi dai totul la răcit. Baţi 250 ml de frişcă cu 1 plic praf întăritor şi 20 g zahăr.

Umpli blatul cu compoziţia de frişcă. Repartizezi deasupra compoziţia de fructe şi dai la rece 3 ore.

Prăjeşti fulgii de cocos şi îi laşi să se răcească.

 

Tort de vara

Tort_de_vara

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.