Tort vegetal cu banane
PrinteazaTort vegetal cu banane din: nuca, zahar, praf de copt, faina, cacao, sare, frisca, ciocolata, banane.
Pentru blat:
- 150 g nucă măcinată fin
- 150 g zahăr
- 250 ml apă minerală
- 1 plic praf de copt
- 7 linguri făină
- 1 lingură cacao
- 1 praf sare
Pentru cremă:
- 2 linguri cacao
- 500 g frişcă vegetală
- 2 banane
Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 5 linguri zahăr
- esenţe, după gust
Pentru decor:
- 1 banană
- 50 g ciocolată de menaj de post
- 50-75 g nucă măcinată
Mod de preparare:
Prepari siropul din apă cu zahăr şi esenţele dorite. Laşi să scadă puţin, apoi iei de pe foc.
Pentru blat, amesteci apa minerală cu zahărul, nuca, praful de copt, sarea, cacaua şi făina.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul încălzit, până trece testul cu scobitoarea. însiropezi şi laşi la răcit.
Intre timp, pregăteşti crema din frişca amestecată cu cacao şi mixată până devine o cremă fină şi tare. Tai bananele în două, pe lung, le pui pe blat, apoi torni crema şi nivelezi.
Ornezi tortul cu banana feliată şi cu ciocolata răzuită mare, iar pe margini presari cu grijă nucă măcinată.
Pofta buna!