Tort victorian clasic
PrinteazaTort victorian clasic din: clasic, unt, oua, faina, praf de copt, lapte, zahar pudra, zahar vanilat si gem de capsune.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 200 g zahar
- 200 g unt moale
- 4 oua
- 200 g faina
- o lingurita praf de copt
- 2 linguri lapte
pentru crema:
- 100 g unt moale
- 140 g zahar pudra
- o lingurita zahar vanilat
- 300 g gem de capsune
- zahar pudra pentru ornare
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul pana la temperatura de 190C. Doua forme cu diametru de 20 cm se ung cu unt si se astern cu hartie pergament.
Toate componentele pentru aluat se pun intr-un castron mare si se amesteca pana se obtine o masa omogena.
Din aluatul obtinut, se fac doua blaturi, care se astern in formele pregatite si se coc circa 20 de minute. Sunt gata cand devin aurii si elastice la apasare.
Pentru a obtine crema, se bate untul, pana se obtine o masa omogena aerata.
Se adauga zaharul pudra, batand in confirmare. Optional se adauga extract sau zahar de vanilie. Unul dintre blaturi se unge cu crema din unt, peste care se intinde un strat de gem, apoi se pune celalt blat. Inainte de servire, tortul se presara zu zahar-pudra.
Tort victorian clasic
Pofta buna!