Tort de vin
PrinteazaTort de vin din: vin, zahar, gelatina, stafide, portocale, frisca vegetala.
Ingrediente:
- 1 litru vin
- 1/2 kg zahăr
- 12 linguri gelatină
- 100 g stafide
- 3 portocale
- frişca vegetală pentru ornat
Mod de preparare:
Tort de vin: Pui la fiert vinul cu zahărul şi scorţişoara până la completa dizolvare a zahărului. Adaugi gelatina preparată cum scrie pe pachet (ai grijă, să fie gelatină de interior nu pentru ornat) şi stafidele.
Tragi oala de pe foc şi o laşi să se răcorească. între timp, tapetezi pereţii unei cratiţe cu frişcă, aşezi felii de portocale şi cu un polonic torni uşor din amestecul de vin şi gelatină.
Laşi până a doua zi când îl scoţi şi îl decorezi cu frişcă şi portocale.
Pofta buna!