Tort de vin

Printeaza

Tort de vin din: vin, zahar, gelatina, stafide, portocale, frisca vegetala.

Ingrediente:

  • 1 litru vin
  • 1/2 kg zahăr
  • 12 linguri gelatină
  • 100 g stafide
  • 3 portocale
  • frişca vegetală pentru ornat

 

Mod de preparare:

Tort de vin: Pui la fiert vinul cu zahărul şi scorţişoara până la completa dizolvare a zahărului. Adaugi gelatina preparată cum scrie pe pachet (ai grijă, să fie gelatină de interior nu pentru ornat) şi stafidele.

Tragi oala de pe foc şi o laşi să se răcorească. între timp, tapetezi pereţii unei cratiţe cu frişcă, aşezi felii de portocale şi cu un polonic torni uşor din amestecul de vin şi gelati­nă.

Laşi până a doua zi când îl scoţi şi îl decorezi cu frişcă şi portocale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.