Rețetă Simpla din: pulpa de miel, usturoi, ulei, rozmarin, sare, piper, vin, cartofi, ceapa, miere. Friptura de miel este o alegere populară pentru mesele festive, fie că vorbim de Paște sau de alte ocazii speciale. Cu textura sa fragedă și aroma distinctă, mielul este ideal pentru a fi pregătit la […]
Tort cu visine, ciocolata si visinata
PrinteazaTort cu visine, ciocolata si visinata din: oua, zhar, faina, cacao, sare, frisca, visine din visinata, visinată, esenta de rom, apa, ciocolată neagră.
Ingrediente:
- 8 oua
- 8 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 3 linguri cacao
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 500 ml frişcă
- 200 g vişine din visinată
Pentru sirop:
- 100 ml visinată
- 1 fiolă esenţă de rom
- 250 ml apă
- 10 linguri zahăr
Pentru decor:
- 100 g ciocolată neagră
- câteva vişine
- 200 ml friscă
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, până se albesc. Separat, baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. încorporezi albuşurile în compoziţia gălbenuşurilor şi pui făina împreună cu cacaua, amestecând uşor de jos în sus.
Torni aluatul într-o formă de tort, unsă şi tapetată, apoi dai la cuptor. După ce s-a răcit, tai blatul în 3 foi. Faci un sirop din apă, zahăr şi esenţă de rom, în care adaugi visinată.
Insiropezi o foaie de blat, aşezi vişine, frişcă din nou vişine, pui a doua foaie de blat însiropată, vişine şi frişca şi acoperi cu ultima foaie de blat însiropată. îmbraci şi decorezi tortul cu frişcă, vişine şi ciocolată rasă.
Pofta buna!
Friptură de Miel la Cuptor – Rețetă Simpla