Tort cu vişine şi coacăze

Printeaza

O reteta de tort cu visine si coacaze din: oua, zahar, faina, ulei, mascarpone, frisca, zahar pudra, gelatina, visine, coacaze si frunze de menta.

Ingrediente:Tort cu vişine şi coacăze

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 lingură ulei pentru tavă
  • 500 g mascarpone
  • 250 g frişcă
  • 200 g zahăr pudră
  • 20 g gelatină
  • 100 g vişine
  • 100 g coacăze
  • frunze de mentă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi albuşurile spumă, apoi adăugaţi zahărul şi bateţi în continuare până se întăreşte bezeaua. Adăugaţi treptat gălbenuşurile şi făina, amestecând uşor, de jos în sus.

Turnaţi compoziţia într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20 x 25 cm, în prealabil unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.

Coaceţi blatul 25 de minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit.

Spălaţi fructele şi le curăţaţi de sâmburi şi respectiv, de codiţe. Puneţi gelatina la înmuiat pentru 10 minute, în 150 ml apă rece, apoi o dizolvaţi la bain-marie. Mixaţi mascarpone cu zahărul pudră, apoi încorporaţi frişca şi gelatina călduţă.

Tăiaţi blatul răcit în două foi orizontale. În tava în care aţi copt blatul, aşezaţi prima foaie de pandişpan.

Aşezaţi un strat subţire de cremă, apoi un strat de vişine şi acoperiţi cu un strat de cremă şi cu blatul rămas. Acoperiţi tortul cu restul de cremă şi fructe. Îl introduceţi la frigider pentru 2 ore.

Tort cu vişine şi coacăze

Tort cu vişine şi coacăze

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.