Tort cu visine, cocos si ciocolata
PrinteazaTort cu visine, cocos si ciocolata din: oua, zahar, faina, nuca de cocos, cacao, visine, budincă de vanilie, lapte, mascarpone, frişcă, ciocolată, sirop de vişine.
Ingrediente:
- 3 albusuri
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură făină
- 4 linguri nucă de cocos
Pentru blatul 2:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 7 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 200 g vişine
Pentru cremă:
- 3 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 1 plic budincă de vanilie
- 1 lingură făină
- 500 ml lapte
- 200 g mascarpone
- 100 ml frişcă
Pentru decor:
- 150 g frişcă
- 50 g ciocolată
- 30 ml sirop de vişine
- 50 g vişine
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, cu zahărul, încorporezi făina şi nuca de cocos, amestecând delicat, de jos în sus.
Torni compoziţia în forma rotundă, cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul 1 pentru 20 de minute, la foc mediu.
Pentru blatul 2, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, după care încorporezi treptat gălbenuşurile, 5 linguri de făină şi pudra de cacao.
Presari vişinele curăţate de sâmburi şi trecute prin făina rămasă.
Coci blatul în forma de tort tapetată cu hârtie de copt, 30 de minute, la foc mediu.
Fierbi la bain-marie gălbenuşurile, zahărul, făina, praful de budincă şi laptele, amestecând cu telul, până se îngroaşă crema.
După ce s-a răcit, adaugi mascarpone şi frişca bătută şi omogenizezi.
Montezi tortul în formă: blatul 1, cremă, apoi blatul 2. Acoperi cu un strat de frişcă amestecată cu sirop de vişine.
Decorezi cu fructe şi cu ciocolată topită la bain-marie. îl serveşti după ce l-ai răcit 3 ore.
Tort cu visine, cocos si ciocolata
Pofta buna!