Tort de visine si crema de branza
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de visine si crema de branza din: piscoturi, unt, cacao, sivinata, compot de visine, glazura de gelatina rosie, zahar, branza de vaci, zahar pudra, iaurt, sare, foi de gelatina si ciocolata alba.
- 150 g piscoturi
- 125 g unt
- 4 linguri cacao
- 3 linguri visinata
- 2 borcane compot de visine
- 2 plicuri praf de glazura de gelatina rosie
- 4 linguri zahar
- 500 g branza de vaci grasa
- 2 linguri zahar pudra
- 300 g iaurt
- sare
- 6 foi gelatina
- 20 g ciocolata alba rasa
Mod de preparare:
Se topeste untul si se amesteca impreuna cu piscoturi zdrobite si 2 linguri cacao. Compozitia se incrusteaza pe fundul unei forme de tort tapetate cu hartie de copt (26 cm); se stropeste cu visinata si se da la frigider 60 min. Se lasa sa se scurga visinele din compot si se pastreaza sucul.
Visinele se repartizeaza pe blat. Se prepara glazura rosie: se amesteca praful din plic cu zahar. Se completeaza sucul de la compot cu apa, astfel incat sa avem 500 ml lichid. Se inglobeaza compozitia de glazura, se da in clocot si se repartizeaza peste stratul de visine, dinspre centru spre margini. Se da la frigider.
Se amesteca branza cu zahar pudra, iaurt, restul de cacao si un praf de sare. Se inmoaie gelatina in apa rece si se dizolva la foc moale, amestecand. Se toarna in fir subtire in crema de branza si se inglobeaza. Se repartizeaza crema peste visine si se da tortul la frigider circa 3 ore. Inainte de servire, se decoreaza cu visine si fulgi de ciocolata alba.
Tort de visine si crema de branza
Pofta buna!