Tort cu visine, scortisoara si sirop de cirese

Printeaza

Tort cu visine, scortisoara si sirop de cirese din: făină,  praf de copt, sare, unt, zahar, oua, amidon, praf de cacao, vişine proaspete, foi de gelatină albă, praf de cuişoare, dulceaţă de vişine, sirop de cireşe, frişcă, zahăr vanilat, praf întăritor de frişcă, ciocolată.

Ingrediente pentru aluatul fraged:Tort_cu_visine_scortisoara_si_sirop_de_cirese

  • 125 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • sare
  • 60 g unt
  • 2 linguri zahăr
  • 2 gălbenuşuri

Ingrediente pentru pandişpan:

  • 7 ouă
  • 250 g zahăr
  • 60 g unt
  • 150 g făină
  • 50 g amidon
  • 50 g praf de cacao

Ingrediente pentru umplutură:

  • 700 g vişine proaspete
  • 3 foi de gelatină albă
  • 1 vârf de cuţit praf de cuişoare
  • 1 baton de scorţişoară
  • 100 g dulceaţă de vişine
  • 3-4 linguri sirop de cireşe
  • 750 g frişcă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 plicuri praf întăritor de frişcă

Ingrediente pentru decor:

  • ciocolată

 

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul fraged, amesteci ingredientele.

Modelezi aluatul sub formă de bilă, apoi îl înveleşti în folie şi îl ţii cel puţin 30 de minute la rece.

Intre timp, pentru pandişpan, baţi ouăle cu zahărul într-un vas la abur, până obţii o cremă de cu­loare deschisă, călduţă, lei vasul de pe foc şi amesteci până se răceşte crema.

Topeşti untul şi îl laşi să se răceaşcă. Incingi cuptorul la 190 de grade Celsius.

Tapetezi forma cu hârtie de copt sau cu făină.

Cerni făina împre­ună cu amidonul şi praful de ca­cao peste compoziţia de ou şi încorporezi totul. Adaugi treptat şi untul topit.

Torni aluatul în formă, netezeşti suprafaţa şi coci circa 30-35 de minute.

Scoţi forma din cuptor şi laşi blatul să se odih­nească 5 minute în cuptorul stins, apoi îl desprinzi din formă şi îl laşi să se răcească.

Secţionezi blatul în două foi orizontale. întinzi alua­tul fraged.

Decupezi un cerc cu diametrul de 26 de cm şi îl înţepi ici-colo cu furculiţa.

Aşezi cercul din aluat într-o tavă tapetată cu făină şi îl ţii 10-12 minute la cuptor, până se rumeneşte.

Scoţi blatul şi îl laşi să se răcească.

Pentru umplutură, speli vişinele proaspete şi le îndepărtezi sâm­burii şi codiţele.

Dai fructele în fiert în 200 ml de apă. Laşi să se răcească

. Le treci apoi printr-o strecurătoare şi păstrezi şi sucul, înmoi gelatina circa 10 minute în apă rece.

Măsori 250 mfsuc de la vişine şi îl încălzeşti împreună cu pra­ful de cuişoare şi batonul de scorţişoară.

Storci gelatina şi o dizolvi în sucul fierbinte. Laşi să se răcească. Ungi blatul de aluat cu dulceaţa.

Deasupra aşezi un blat de pandişpan. îl stropeşti cu puţin sirop şi îl ungi cu jumătate din cantitatea de glazură întărită.

Deasupra aşezi jumătate din can­titatea de vişine. Baţi frişca spumă cu întăritorul şi zahărul vanilat.

Un sfert din frişcă îl întinzi peste vişine. Deasupra urmează cel de­al doilea blat din pandişpan.

Ungi cu restul de glazură, iar dea­supra aşezi restul de vişine (pui deoparte câteva).

Acoperi cu cel de-al doilea sfert din cantitatea de frişcă.

Urmează ultimul blat. Torni puţină frişcă într-un cornet. Cu frişca rămasă ungi tortul pe toată suprafaţa.

Razi ciocolată peste tort. Ornezi tortul cu rozete de frişcă şi cu vişine de jur-împrejur.

Tai tortul felii şi îl serveşti.

Tort cu visine, scortisoara si sirop de cirese

Tort_cu_visine_scortisoara_si_sirop_de_cirese

Pofta buna! 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.