Tort cu vişine
PrinteazaO reteta de tort cu visine din: foitaj, gem de coacaze, zahar pudra, visinata, visine, amidon, zahar, frisca, zahar vanilat si intaritor pentru frisca.
- 300 g foitaj congelat
- 4 linguri gem de coacăze
- 4 linguri zahăr pudră
- 1 lingură de vişinată
- 1 borcan de vişine (720 ml)
- 2 linguri amidon
- 4 linguri zahăr
- 400 ml frişcă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 pachet întăritor pentru frişcă
Mod de preparare:
Dezgheţaţi aluatul. întindeţi 2 foi cu 0 24 cm. Aşezaţi-le într-o tavă răcită anterior şi lăsaţi-le 30 min. Preîncălziţi cuptorul la 220°C. Coaceţi foitajui 12 minute. După 8 minute reduceţi temperatura la 180°C.
Scoateţi-l din cuptor, lăsaţi-l să se răcească. Cu un inel pentru tort decupaţi 2 cercuri (0 22 cm). Ungeţi un blat cu gemul. Amestecaţi zahărul şi vişinata şi turnaţi peste blat. Impărţiţi blatul în 12. Inchideţi al doilea blat în inelul de tort.
Scurgeţi vişinele şi opriţi 125 ml de suc. Fierbeţi-l, adăugaţi amidonul amestecat cu apă rece. Adăugaţi vişinele şi 2 linguri de zahăr şi aşezaţi-le peste blat.
Bateţi frişca şi zahărul, zahărul vanilat şi întăritorul. Intindeţi 3/4 din frişcă peste vişine. Acoperiţi cu cele 12 buc. de blat.
Tort cu vişine
Pofta buna!