Tort cu vişine

Printeaza

O reteta de tort cu visine din: foitaj, gem de coacaze, zahar pudra, visinata, visine, amidon, zahar, frisca, zahar vanilat si intaritor pentru frisca.

Ingrediente:Tort cu vişine

  • 300 g foitaj congelat
  • 4 linguri gem de coacăze
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 lingură de vişinată
  • 1 borcan de vişine (720 ml)
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahăr
  • 400 ml frişcă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 pachet întăritor pentru frişcă

 

Mod de preparare:

Dezgheţaţi aluatul. întindeţi 2 foi cu 0 24 cm. Aşezaţi-le într-o tavă răcită anterior şi lăsaţi-le 30 min. Preîncălziţi cuptorul la 220°C. Coa­ceţi foitajui 12 minute. După 8 minute reduceţi temperatura la 180°C.

Scoateţi-l din cuptor, lăsaţi-l să se răcească. Cu un inel pentru tort decupaţi 2 cercuri (0 22 cm). Ungeţi un blat cu gemul. Amestecaţi zahărul şi vişinata şi turnaţi peste blat. Impărţiţi blatul în 12. Inchideţi al doilea blat în inelul de tort.

Scurgeţi vişinele şi opriţi 125 ml de suc. Fierbeţi-l, adăugaţi amidonul amestecat cu apă rece. Adăugaţi vişinele şi 2 linguri de zahăr şi aşezaţi-le peste blat.

Bateţi frişca şi zahărul, zahărul vanilat şi întăritorul. Intindeţi 3/4 din frişcă peste vişi­ne. Acoperiţi cu cele 12 buc. de blat.

Tort cu vişine

Tort cu vişine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.