Tort cu whisky
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu whisky din: stafide, apa, unt, zahar, ou, whisky, faina, bicarbonat, nucsoara, zeama de lamaie, miez de nuca, sare, unt, lamaie, whisky si confetti de zahar.
- 170 g stafide
- 230 ml apă
- 100 g unt
- 140 g zahăr
- 1 ou
- 2 linguri whisky
- 170 g faină albă
- 1 linguriţă rasă bicarbonat
- 1 linguriţă nucşoară rasă
- 1/2 lămâie (zeama)
- 70 g miez de nucă
- 1 linguriţă sare
pentru umplutură:
- 60 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 1/2 lămâie (zeama)
- 1 linguriţă whisky
pentru decor:
- confetti de zahăr
Mod de preparare:
Bate cu telul într-un castron untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul; când compoziţia este cremoasă, adaugă oul şi continuă să baţi. Incorporează faina, bicarbonatul, un praf de sare, nucşoara, turnând pe parcurs 2 linguriţe din lichidul rămas de la stafide. Adaugă stafidele, 1 lingură zeamă de lămâie, nucile tocate şi whisky-ul.
Toarnă compoziţia în două tăvi pentru chec şi coace-o 30 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.
Prepară umplutura în timp ce se coace blatul. Freacă spumă untul cu zahărul pudră. Adaugă 2 linguri zeamă de lămâie şi whisky-ul, apoi bate amestecul până când se omogenizează.
Taie blaturile în câte trei părţi şi unge câte două din fiecare cu jumătate din cantitatea de cremă. Suprapune bla¬turile, aşezându-le deasupra pe cele neunse. Toarnă crema rămasă într-un poş cu vârful stelat şi decorează torturile, apoi presară-le cu confetti de zahăr.
Tort cu whisky
Pofta buna!