Tort cu whisky

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu whisky din: stafide, apa, unt, zahar, ou, whisky, faina, bicarbonat, nucsoara, zeama de lamaie, miez de nuca, sare, unt, lamaie, whisky si confetti de zahar.

Ingrediente:Tort cu whisky

  • 170 g stafide
  • 230 ml apă
  • 100 g unt
  • 140 g zahăr
  • 1 ou
  • 2  linguri whisky
  • 170 g faină albă
  • 1 linguriţă rasă bicarbonat
  • 1 linguriţă nucşoară rasă
  • 1/2 lămâie (zeama)
  • 70 g miez de nucă
  • 1 linguriţă sare

pentru umplutură:

  • 60 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 1/2 lămâie (zeama)
  • 1 linguriţă whisky

pentru decor:

  • confetti de zahăr

 

Mod de preparare:

Bate cu telul într-un castron untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul; când compoziţia este cremoasă, adaugă oul şi continuă să baţi. Incorporează faina, bicarbonatul, un praf de sare, nucşoara, turnând pe parcurs 2 linguriţe din lichidul rămas de la stafide. Adaugă stafidele, 1 lingură zeamă de lămâie, nucile tocate şi whisky-ul.

Toarnă compoziţia în două tăvi pentru chec şi coace-o 30 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Prepară umplutura în timp ce se coace blatul. Freacă spumă untul cu zahărul pudră. Adaugă 2 linguri zeamă de lămâie şi whisky-ul, apoi bate amestecul până când se omogenizează.

Taie blaturile în câte trei părţi şi unge câte două din fiecare cu jumătate din cantitatea de cremă. Suprapune bla¬turile, aşezându-le deasupra pe cele neunse. Toarnă crema rămasă într-un poş cu vârful stelat şi decorează torturile, apoi presară-le cu confetti de zahăr.

Tort cu whisky

Tort cu whisky

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.