Tort White Christmas

Printeaza

Tort White Christmas din: oua, zahar, unt, faina, amidon, praf de copt, ness, cafea, zahar, lichior de cafea, ciocolata alba, smantana dulce, mascarpone, unt, dulceata de visine, visine congelate.

Ingrediente blat:

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr
  • 60 g unt topit şi răcit
  • 50 g făină
  • 2 linguri cu vârf de amidon
  • o linguriţă de praf de copt
  • 1 lingură ness sau cafea instant sirop

sirop

  • 100 ml cafea
  • 200 g zahăr
  • 20 ml lichior de cafea sau coniac cremă

crema:

  • 400 g ciocolată albă
  • 400 g smântână dulce
  • 250 g mascarpone
  • 100 g unt
  • 200 g dulceaţă vişine
  • 300 g vişine congelate

 

Mod de preparare:

prepară blatul. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până când se obţine un amestec cremos. Albuşurile se bat spumă.

amestecă făina, ness-ul, praful de copt şi amidonul şi se cern apoi peste

crema de gălbenuşuri. Se înglobează spuma de albuş şi, foarte încet, untul înmuiat. Se amestecă totul de sus în jos.

alege o formă de tort, se unge cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt. toarnă blatul şi se introduce în cuptorul preîncins la 16o°C. Se coace 40 de minute.

Intre timp se prepară crema. Se topeşte la bain-marie ciocolata şi untul. Se bate smântână până se obţine o frişcă tare. înglobează frişca în ciocolata albă.

mixează totul împreună cu brânza mascarpone. Se dă la frigider pentru 30-40 de minute.

pregăteşte siropul. face cafeaua la filtru.  pune pe foc împreună cu zahărul. lasă lichiorul. Se lasă să se răcească.

După ce s-a copt blatul, se scoate din formă şi se lasă să se răcească complet.

Cu un cuţit potrivit, se taie apoi în două straturi. Se însiropează fiecare din ele şi se ung cu cremă..

La mijloc, între cele două straturi se va întinde, cu o spatulă, dulceaţa de vişine.

Pe ultimul strat de cremă, ca decor, se vor aşeza vişinele congelate. Insă ele se vor pune pe tort chiar înainte de a fi servit, pentru a nu se decongela.

 

Tort White Christmas

Tort White Christmas

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.