Tort White Christmas
PrinteazaO reteta gustoasa de tort cu: oua, zahar, unt, faina, amidon, praf de copt, ness, cafea, zahar, lichior de cafea, ciocolata alba, smantana dulce, mascarpone, unt, dulceata de visine, visine congelate.
- 6 ouă
- 180 g zahăr
- 60 g unt topit şi răcit
- 50 g făină
- 2 linguri cu vârf de amidon
- o linguriţă de praf de copt
- 1 lingură ness sau cafea instant sirop
Ingrediente sirop:
- 100 ml cafea
- 200 g zahăr
- 20 ml lichior de cafea sau coniac cremă
Ingrediente crema:
- 400 g ciocolată albă
- 400 g smântână dulce
- 250 g mascarpone
- 100 g unt
- 200 g dulceaţă vişine
- 300 g vişine congelate
Mod de preparare:
Se prepară blatul. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până când se obţine un amestec cremos. Albuşurile se bat spumă. Se amestecă făina, ness-ul, praful de copt şi amidonul şi se cern apoi peste
crema de gălbenuşuri. Se înglobează spuma de albuş şi, foarte încet, untul înmuiat. Se amestecă totul de sus în jos.Se alege o formă de tort, se unge cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă blatul şi se introduce în cuptorul preîncins la 16o°C. Se coace 40 de minute.
Intre timp se prepară crema. Se topeşte la bain-marie ciocolata şi untul. Se bate smântână până se obţine o frişcă tare. Se înglobează frişca în ciocolata albă.
Se mixează totul împreună cu brânza mascarpone. Se dă la frigider pentru 30-40 de minute. Se pregăteşte siropul. Se face cafeaua la filtru. Se pune pe foc împreună cu zahărul. Se lasă lichiorul. Se lasă să se răcească.
După ce s-a copt blatul, se scoate din formă şi se lasă să se răcească complet. Cu un cuţit potrivit, se taie apoi în două straturi. Se însiropează fiecare din ele şi se ung cu cremă..
La mijloc, între cele două straturi se va întinde, cu o spatulă, dulceaţa de vişine. Pe ultimul strat de cremă, ca decor, se vor aşeza vişinele congelate. Insă ele se vor pune pe tort chiar înainte de a fi servit, pentru a nu se decongela.
Tort White Christmas
Pofta buna!