Tort cu zmeura si ciocolata alba

Printeaza

Tort cu zmeura si ciocolata alba din: ouă, pesmet, zmeură, zahar, unt, fâşii din coji de lămâie fierte în sirop de apă cu zahăr, cacao, esenta rom, apa rece, ciocolata alba, faina, praf de copt.

 

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 2 linguri pesmet
  • 350g zmeură
  • 400g zahăr
  • 400g unt
  • 1 lingură fâşii din coji de lămâie fierte în sirop de apă cu zahăr
  • 100g cacao
  • 1 linguriţă esenţă rom
  • 100ml apă rece
  • 150g ciocolată albă
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriţă praf de copt

 

Mod de preparare:

Fierbeţi într-o crăticioară zahărul, cacaoa şi apa, până când se obţine un sirop gros, apoi lăsaţi-l la răcit.

Adăugaţi treptat câte un gălbenuş, amestecând bine după fiecare.

Bateţi albuşurile spumă şi amestecati-le cu o treime din crema de cacao.

Adăugaţi făina, pesmetul, praful de copt, romul şi amestecaţi compoziţia prin răsturnare.

Coaceţi-o apoi într-o tavă de tort rotundă, cu diametrul de 25cm, unsă şi tapetată.

Lăsaţi blatul la răcit. în compoziţia de cacao rămasă adăugaţi untul frecat spumă.

Cu această cremă acoperiţi tot blatul. Dacă blatul a ieşit mai gros, putefi să-l tăiafi în 2 foi şi să le umpleţi cu cremă.

Faceţi din fâşii de hârtie albă un şablon, ca un grilaj, pe care punefi-l peste blat.

Turnaţi în pătrăţelele grilajului ciocolată albă topită peste care aranjaţi câteva boabe de zmeură.

In pătrăţelele rămase negre puneţi fâşii din coji de lămâie.

 

Tort cu zmeura si ciocolata alba

Tort_cu_zmeura_si_ciocolata_alba

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place tortul cu zmeura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.