Tort cu zmeura si ciocolata alba
PrinteazaTort cu zmeura si ciocolata alba din: ouă, pesmet, zmeură, zahar, unt, fâşii din coji de lămâie fierte în sirop de apă cu zahăr, cacao, esenta rom, apa rece, ciocolata alba, faina, praf de copt.
Ingrediente:
- 8 ouă
- 2 linguri pesmet
- 350g zmeură
- 400g zahăr
- 400g unt
- 1 lingură fâşii din coji de lămâie fierte în sirop de apă cu zahăr
- 100g cacao
- 1 linguriţă esenţă rom
- 100ml apă rece
- 150g ciocolată albă
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă praf de copt
Mod de preparare:
Fierbeţi într-o crăticioară zahărul, cacaoa şi apa, până când se obţine un sirop gros, apoi lăsaţi-l la răcit.
Adăugaţi treptat câte un gălbenuş, amestecând bine după fiecare.
Bateţi albuşurile spumă şi amestecati-le cu o treime din crema de cacao.
Adăugaţi făina, pesmetul, praful de copt, romul şi amestecaţi compoziţia prin răsturnare.
Coaceţi-o apoi într-o tavă de tort rotundă, cu diametrul de 25cm, unsă şi tapetată.
Lăsaţi blatul la răcit. în compoziţia de cacao rămasă adăugaţi untul frecat spumă.
Cu această cremă acoperiţi tot blatul. Dacă blatul a ieşit mai gros, putefi să-l tăiafi în 2 foi şi să le umpleţi cu cremă.
Faceţi din fâşii de hârtie albă un şablon, ca un grilaj, pe care punefi-l peste blat.
Turnaţi în pătrăţelele grilajului ciocolată albă topită peste care aranjaţi câteva boabe de zmeură.
In pătrăţelele rămase negre puneţi fâşii din coji de lămâie.
Tort cu zmeura si ciocolata alba
Pofta buna!
Imi place tortul cu zmeura