Tort cu zmeură si coaja de lamaie

Printeaza

Tort cu zmeură: faina, oua, zahar, margarina, lapte, pastaie de vanilie, zmeura, coaja de lamaie.

Ingrediente blat: Desert_4

  • 75 g  făină
  • 3 ouă
  • 90 g zahăr

Ingrediente cremă:

  • 100 g margarina
  • 300 ml lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 50 g zahăr
  • 20 g făină
  • 1 păstaie de vanilie

Ingrediente sirop:

  • 70 g zahăr
  • 100 ml apă
  • coajă de lămâie rasă
  • 500 g zmeură proaspătă

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul timp de 10-12 minute, până se spumează, încorpo­rezi apoi făina şi amesteci lejer, până la omogeniza­re.

Compoziţia obţinută o torni într-o formă de copt, unsă cu ulei şi tapetată cu faină, şi o coci 30-35 min., la 170-180 C.

Mi­xezi gălbenuşurile cu zahărul şi făina. Separat, fierbi laptele împreună cu seminţele din păstaia de vanilie.

Laşi apoi la răcit. 50 ml din laptele fiert îl adaugi peste compoziţia mixată de gălbenuşuri.

Adaugi compoziţia bătută peste restul de lapte fiert şi laşi pe foc, ames­tecând continuu, până când crema se îngroaşă.

In crema obţinută adaugi margarina, omogenizezi şi laşi la răcit.

Prepari siropul prin fierbe­rea apei cu zahărul şi coaja de lămâie, timp de 10-15minute, la foc mic, până se leagă.

Asamblezi si decorezi asa Tai blatul răcit în două foi orizontale.

Peste prima parte din blat, în pre­alabil însiropată, aşezi un strat de zmeură proaspătă sau alte fructe de pădure, apoi un strat de cremă de vanilie.

Montezi al doilea blat, însiropezi, întinzi un alt strat de cremă şi presari zmeură pe toată suprafaţa.

Laşi la răcit, apoi presari puţin zahăr pudră peste tort.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.