Tort cu zmeură şi cocos
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu zmeura si cocos din: ciocoalta alba, unt, zahar fin, oua, faina, sare, miez de cocos, zmeura, frisca si fulgi de cocos.
- 100 g ciocolata alba
- 150 g unt, moale
- 150 g zahar fin
- 2 oua mari
- 100 g faina
- 1 praf sare
- 50 g miez de cocos deshidratat
- 200 g zmeura
- 200 ml frisca
pentru decor:
- zahar pudra
- fulgi de cocos
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C. Se unge cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort cu diametrul 4e 18cm.
Se topeşte ciocolata într-un bol aşezat deasupra unei crăticioare cu apă clocotită.
Se bat untul şi zahărul până se obţine o cremă pufoasă, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul. Se încorporează făina, sarea, cocosul şi ciocolata topită.
Se toarnă amestecul în formă şi se înfig în aluat cam 100g de zmeură. Se dă la cuptor 45 de minute (se acoperă cu folie de aluminiu în ultimele 10 minute). Se testează cu o scobitoare înfiptă în centru (dacă iese curată, e făcut). Se scoate şi se lasă la răcit.
Se decorează cu frisca bătută spumă, apoi se presară restul de zmeură şi câţiva fulgi de cocos, înainte de servire, se cerne deasupra un pic de zahăr pudră.
Tort cu zmeură şi cocos
Pofta buna!