Bezele cu Caramel din: albusuri de ou, zahar fin, crema, extract de vanilie, caramel. Combină textura crocantă și aerisită a bezelei clasice cu bogăția și dulceața caramelului, oferind o experiență gustativă deosebită. Acest desert este ideal pentru a impresiona oaspeții la orice petrecere sau eveniment, reușind să aducă un strop de eleganță și rafinament. Reteta […]
Tort cu zmeura
PrinteazaTort cu zmeura
Ingrediente:
- 2 oua
- 160 g zahar
- 50 g faina
- 1 baton de vanilie
- 8 forte de gelatina
- 1/2 lamaie
- 250 g branza de vaci
- 130 ml lichiordeoua
- 2 albusuri
- 500 ml frisca
- 250 g zmeura
Mod de preparare:
Tort cu zmeura: Incingeti cuptorul la 180°C. Separati ouale. Bateti cele 2 albusuri cu 60 g zahar. Incorporati si galbenusurile.
Cerneti faina si adaugati-o si pe ea. Turnati amestecul rezultat intr-o forma de sufleu (0,26 cm) tapetata cu hartie pentru copt si coaceti-l 15-20 de minute.
Rasturnati blatul pe un fund de bucatarie si lasati-l sa se raceasca. Indepartati-i hartia pentru copt si asezati-l pe un platou pentru tort. Inchideti-l intr-un inel de tort. Taiati batonul de vanilie in doua si scoateti-i miezul.
Inmuiati gelatina. Stoarceti lamaia. Bateti miezul de vanilie, branza scursa, lichiorul de oua si sucul de lamaie. Dizolvati gelatina si amestecati-o cu 2 linguri de branza.
Bateti separat 2 albusuri si frisca si adaugati peste fiecare cate o jumatate din cantitatea de zahar. Imediat ce incepe sa se inchege branza, adaugati frisca sf albusurile.
Intindeti crema peste blat si lasati tortul cca. 4 ore la rece. Pregatiti zmeura, asezati-o peste tort si eventual glazurati.
Pofta buna!
Sa fac si eu pentru prieteni un tort cu zmeura. Sigur or sa fie incantati.