Tortelini cu morcov şi dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de tortelini cu:faina, oua, dovlecei, morcovi, cartofi, ceapa, usturoi verde, pesto de busuioc, ulei, sare, piper, patrunjel, scortisoara.

Ingrediente:Tortelini cu morcov şi dovleac

  • 300 g făină
  • 3 ouă
  • doi dovlecei
  • doi morcovi
  • un cartof
  • o ceapă
  • 4 fire de usturoi verde
  • o lingură cu pesto de busuioc
  • 100 ml ulei de floarea-soare­lui
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • pudră de scorţişoară

Mod de preparare:

Un dovlecel şi un morcov se-l curăţă de coajă, se spală, se fierb şi se pasează. Se amestecă cu usturoiul verde tocat mărunt, sare, piper şi cartoful fiert. Se adaugă pătrunjel după gust, se amestecă şi se lasă să se răcească. Ouăle se pun într-un bol cu 1-2 linguri de apă, puţină sare şi făina cernută.

Se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, se lasă să se odihnească 10 minute, apoi se întinde o foaie subţire. Se decu­pează rondele cu un pahar mai mic, se pune puţină umplutură pe fiecare cerc, se presează marginile şi se lipesc colţurile.

Se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un castron. Se adaugă sosul pesto, puţin piper şi se amestecă.

Dovlecelul şi morcovul rămas se curăţă, se spală, se taie bastonaşe şi se prăjesc în ulei încins. Se condimentează, se pun peste tortelini, se amestecă şi se servesc imediat.

Tortelini cu morcov şi dovleac

Tortelini cu morcov şi dovleac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.