Tortelini cu sos şi nuci
PrinteazaTortelini cu sos şi nuci
Ingrediente:
- 500 g tortelini cu brînză
- 200 g ciuperci
- 500 ml vin alb demidulce
- 60 g unt
- 200 ml smîntînă
- 25 g făină
- un căţel de usturoi
- o ceapă
- o lingură de ulei de măsline
- sare, piper
- 200 g salată rucola
- 100 g miezuri de nucă
- parmezan
Preparare:
Tortelini se fierb în apă cu sare şi ulei de măsline, ca să nu se lipească, se trec sub un jet de apă rece, se scurg şi se ţin la cald.
Ciupercile se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă şi se pun la călit într-o tigaie cu unt încins
Se călesc pînă cînd devin aurii, se adaugă ciupercile şi se mai ţin timp de cinci minute la foc iute. Se adaugă vinul, sarea, piperul şi se lasă să fiarbă pînă cînd sosul format scade la jumătate.
Se adaugă făina dizolvată cu puţină apă, se lasă la fiert pînă cînd se îngroaşă, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.
Se toarnă smîntînă, nucile tăiate în bucăţele, salata rucola şi se serveşte imediat. Se pot servi presarate cu parmezan.
Tortelini cu sos şi nuci
Pofta buna!
Arata foarte apetisant aceste tortellini.