Tortelini cu sos şi nuci

Printeaza

Tortelini cu sos şi nuci

Tortelini cu sos şi nuci

Ingrediente:

  • 500 g tortelini cu brînză
  • 200 g ciuperci
  • 500 ml vin alb demidulce
  • 60 g unt
  • 200 ml smîntînă
  • 25 g făină
  • un căţel de usturoi
  • o ceapă
  • o lingură de ulei de măsline
  • sare, piper
  • 200 g salată rucola
  • 100 g miezuri de nucă
  • parmezan

Preparare:

Tortelini se fierb în apă cu sare şi ulei de măsline, ca să nu se lipească, se trec sub un jet de apă rece, se scurg şi se ţin la cald.

Ciupercile se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă şi se pun la călit într-o tigaie cu unt încins

Se călesc pînă cînd devin aurii, se adaugă ciupercile şi se mai ţin timp de cinci minute la foc iute. Se adaugă vinul, sarea, piperul şi se lasă să fiarbă pînă cînd sosul format scade la jumătate.

Se adaugă făina dizolvată cu puţină apă, se lasă la fiert pînă cînd se îngroaşă, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.

Se toarnă smîntînă, nucile tăiate în bucăţele, salata rucola şi se serveşte imediat. Se pot servi presarate cu parmezan.

Tortelini cu sos şi nuci

Tortelini cu sos şi nuci.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte apetisant aceste tortellini.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.