Tortelli cu gem de portocale şi lămaie confiată

Printeaza

O reteta delicioasa de Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenusuri, drojdie, lamaie, lamaie confiata, gem de portocala, pricomigdale si seminte de pin.

Ingrediente:Tortelli cu gem de portocale şi lămaie confiată

pentru aluat:

  • 250 g faină albă
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 linguriţă drojdie (pulbere)
  • 1/2 lămâie

pentru umplutură:

  • 70 g lămâie confiată
  • 5 linguri gem de portocale
  • 10 g pricomigdale

pentru decor:

  • 50 g seminţe de pin

 

Mod de preparare:

Aşază faina pe planşetă şi pune în mijloc zahărul, drojdia, oul, 1 gălbenuş, untul înmuiat la temperatura camerei şi coaja rasă de lămâie. Frământă şi pune aluatul obţinut într-un castron, apoi dă-1 la rece, în frigider, timp de circa 15 minute.

Taie cubuleţe lămâia confiată, pune-le într-un castron şi adaugă gemul de porto­cale, pricomigdalele râşnite, apoi amestecă bine toate ingredientele. Intinde cu sucitorul o foaie de aluat groasă de circa 1 cm. Taie din el fâşii late şi pune de-a lungul lor grămăjoare de umplutură, la o distanţă de 3-4 cm între ele.

Pliază aluatul peste umplutură şi presează-1 în spaţiile libere în aşa fel încât să se lipească. Cu ajutorul rotiţei dinţate de patiserie taie semicercuri, având grijă ca fiecare să aibă umplutura în centru.

Unge suprafaţa cu gălbenuş şi presară seminţe de pin tocate mare. Aşază tortelli pe o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină şi coace-i 20 de minute în cuptorul în­călzit la 180° C. Scoate-i din cuptor şi lasă-i să se răcorească înainte de a-i servi.

Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată

Tortelli cu gem de portocale şi lămaie confiată

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.