Tortelli cu gem de portocale şi lămaie confiată
PrinteazaO reteta delicioasa de Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenusuri, drojdie, lamaie, lamaie confiata, gem de portocala, pricomigdale si seminte de pin.
pentru aluat:
- 250 g faină albă
- 100 g zahăr
- 100 g unt
- 1 ou
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 linguriţă drojdie (pulbere)
- 1/2 lămâie
pentru umplutură:
- 70 g lămâie confiată
- 5 linguri gem de portocale
- 10 g pricomigdale
pentru decor:
- 50 g seminţe de pin
Mod de preparare:
Aşază faina pe planşetă şi pune în mijloc zahărul, drojdia, oul, 1 gălbenuş, untul înmuiat la temperatura camerei şi coaja rasă de lămâie. Frământă şi pune aluatul obţinut într-un castron, apoi dă-1 la rece, în frigider, timp de circa 15 minute.
Taie cubuleţe lămâia confiată, pune-le într-un castron şi adaugă gemul de portocale, pricomigdalele râşnite, apoi amestecă bine toate ingredientele. Intinde cu sucitorul o foaie de aluat groasă de circa 1 cm. Taie din el fâşii late şi pune de-a lungul lor grămăjoare de umplutură, la o distanţă de 3-4 cm între ele.
Pliază aluatul peste umplutură şi presează-1 în spaţiile libere în aşa fel încât să se lipească. Cu ajutorul rotiţei dinţate de patiserie taie semicercuri, având grijă ca fiecare să aibă umplutura în centru.
Unge suprafaţa cu gălbenuş şi presară seminţe de pin tocate mare. Aşază tortelli pe o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină şi coace-i 20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Scoate-i din cuptor şi lasă-i să se răcorească înainte de a-i servi.
Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată
Poftă bună!