Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac din: faina alba, zahar, unt, oua, drojdie, lamaie, dovleac, coaja confiata de portocale si zahar.
pentru aluat:
- 500 g faină albă
- 250 g zahăr
- 100 g unt
- 4 ouă
- 1 plic drojdie
- 1 lămâie
pentru dulceaţă:
- 1 kg dovleac
- 200 g coajă confiată de portocală
- 500 g zahăr
- 2 lămâi
pentru decor:
- 40 g zahăr
Mod de preparare:
Taie pulpa de dovleac cuburi, adaugă zahărul, coaja de portocală zaharisită şi zeama de la cele două lămâie. Amestecă bine şi lasă să se odihnească peste noapte.
A doua zi fierbe amestecul circa o oră şi jumătate, apoi toarnă compoziţia fierbinte în borcane, închide-le ermetic, pune-le într-o cratiţă mare cu apă şi fierbe-le 20 de minute. Acoperă cu un şervet şi lasă borcanele să se răcească în vasul în care au fiert, apoi scoate-le.
Aşază faina în formă de fântână şi pune în mijloc 3 ouă. Adaugă untul înmuiat, zahărul, drojdia şi coaja rasă de lămâie, apoi amestecă. Frământă rapid şi lasă aluatul să se odihnească 20 de minute.
Intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de 0,5 cm. Decupeză din ea cercuri cu diametrul de 7-8 cm. Pune câte o lingură din dulceaţa de dovleac în mijlocul fiecărui cerc, pliază aluatul în formă de semilună şi lipeşte marginile prin presare, apoi aşază tortelli pe o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt.
Unge-i cu ou bătut, presară-i cu zahăr şi coace-i 15 minute în cuptorul încălzit la 180° C, până când devin aurii. Scoate-i din cuptor şi serveşte-i calzi.
Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac
Poftă bună!