Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac din: faina alba, zahar, unt, oua, drojdie, lamaie, dovleac, coaja confiata de portocale si zahar.

Ingrediente:Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac

pentru aluat:

  • 500 g faină albă
  • 250 g zahăr
  • 100 g unt
  • 4 ouă
  • 1 plic drojdie
  • 1 lămâie

pentru dulceaţă:

  • 1 kg dovleac
  • 200 g coajă confiată de portocală
  • 500 g zahăr
  • 2 lămâi

pentru decor:

  • 40 g zahăr

 

Mod de preparare:

Taie pulpa de dovleac cuburi, adaugă zahărul, coaja de portocală zaharisită şi zeama de la cele două lămâie. Amestecă bine şi lasă să se odihnească peste noapte.

A doua zi fierbe amestecul circa o oră şi jumătate, apoi toarnă compoziţia fierbinte în borcane, închide-le er­metic, pune-le într-o cratiţă mare cu apă şi fierbe-le 20 de minute. Acoperă cu un şervet şi lasă borcanele să se răcească în vasul în care au fiert, apoi scoate-le.

Aşază faina în formă de fântână şi pune în mijloc 3 ouă. Adaugă untul înmuiat, zahărul, drojdia şi coaja rasă de lămâie, apoi amestecă. Frământă rapid şi lasă aluatul să se odihnească 20 de minute.

Intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de 0,5 cm. Decupeză din ea cercuri cu diametrul de 7-8 cm. Pune câte o lingură din dulceaţa de dovleac în mijlocul fiecărui cerc, pliază aluatul în formă de semilună şi lipeşte marginile prin presare, apoi aşază tortelli pe o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt.

Unge-i cu ou bătut, presară-i cu zahăr şi coace-i 15 mi­nute în cuptorul încălzit la 180° C, până când devin aurii. Scoate-i din cuptor şi serveşte-i calzi.

Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac

Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.