Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere in supă de ceapă
PrinteazaO reteta simpla de tortelli umpluti cu ficatd e rata si mere in supa de ceapa din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, foie gras de rata, mere, unt, coniac, ceapa, usturoi, unt, supa, parmezan si hasmatuchi.
pentru aluat:
- 500 g faină albă
- 7 ouă
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru umplutură:
- 200 g foie gras de raţă
- 2 mere
- 50 g unt
- 1/2 păhărel de coniac
pentru asezonare:
- 200 g ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 50 g unt
- 1/2 l supă
- 100 g parmezan
- 1 legătură hasmaţuchi (sau pătrunjel)
- sare şi piper
Mod de preparare:
Toarnă faina în formă de fântână, pune în mijloc ouăle, adaugă uleiul şi un praf de sare, apoi frământă. întinde o foaie subţire şi taie-o în pătrate. Spală merele, usucă-le şi taie-le cubu- leţe. Căleşte-le într-o crăticioară cu untul şi cu 1 lingură de coniac până se înmoaie.
Pune în centrul fiecărui pătrat de aluat câte puţin foie gras de raţă tăiat cubuleţe şi puţină compoziţie de mere. înainte de a închide tortelli, unge aluatul cu coniac, apoi condimentează cu sare şi piper, după gust. închide tortelli şi fierbe-i în multă apă clocotită cu puţină sare.
Separat, într-o altă crăticioară, topeşte 50 g de unt, pune ceapa şi usturoiul tăiate mărunt şi lasă-le să se înăbuşe, la foc foarte mic, timp de circa 10 minute, apoi toarnă supa şi lasă la fiert încă 10 minute.
Scurge pastele şi serveşte-le într-un castronel cu supă de ceapă, presară parmezan ras şi decorează cu hasmaţuchi.
Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere în supă de ceapă
Poftă bună!