Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide

Printeaza

Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide din: faina alba, oua, spanac, ulei de masline extravirgin, sare, bibilica, praz, morcov, tija de telina, unt, marsala, cimbru, sare, piper, stafide, unt si parmezan.

Ingrediente:

aluat

  • 220 g faină albă
  • 2 ouă
  • 2 linguri spanac (piure)
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 praf de sare

umplutură:

  • 1/2 bibilică
  • 1 fir de praz
  • 1 morcov
  • 1 tijă de ţelină
  • 2 linguri smântână
  • 30 g unt
  • 2 linguri Marsala
  • 1/2 linguriţă cimbru
  • sare şi piper

asezonare:

  • 2 linguri stafide
  • 1 linguriţă Marsala
  • 20 g unt
  • 3 linguri parmezan ras

Mod de preparare:

Toarnă faina în formă de fântână şi pune ouăle în mijloc; adaugă spanacul (în pre­alabil fiert şi pasat), sarea şi uleiul.

Amestecă ingredientele cu vârful degetelor, apoi frământă bine până obţii un aluat elastic.

Acoperă-1 cu folie alimentară şi pune-1 în frigider să se odihnească 30 de minute.

Dezosează bibilica şi taie carnea bucă­ţele mici. Toacă mărunt ţelina, morcovul şi prazul şi sotează legumele într-o tigaie cu unt.

Adaugă carnea, cimbrul, sare şi piper şi căleşte-le 20 de minute, amestecând continuu, apoi stinge cu Marsala.

Lasă compoziţia să se răcească, apoi paseaz-o într-un blender împreună cu smântână.

Imparte aluatul în două şi întinde-1 în foi, apoi aşază pe una dintre ele grămăjoare de umplutură la o distanţă de 2 cm între ele.

Acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat şi apasă cu mâna pentru a scoate aerul dintre foi şi a le lipi între ele.

Taie cu o formă rotundă de tartă pentru a obţine margini dantelate, apoi lipeşte-le şi răsuceşte-le pe deget. Pune pastele într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-le 5 minute.

Încălzeşte 20 g de unt într-o tigaie ne­aderentă, pune stafidele înmuiate şi stoarse, stinge cu Marsala şi pune sare şi piper, după gust.

Adaugă 2 linguri de apă în care au fiert pastele. Scurge pastele şi pune-le peste sosul cu stafide, amestecă şi răstoarnă-le pe un platou.

Decorează cu parmezan ras şi serveşte-le calde.

Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.