Tortellini cu carne si visine
PrinteazaTortellini cu carne si visine din: faina, oua, unt, carne de pui, vin, bacon, supa de pui, compot de visine, menta verde, amidon, ciuperci, sare, piper, busuioc, parmezan.
- 400 g făină
- 5 ouă
- 40 g unt
- 150 g carne de pui
- 50 ml vin alb sec
- 80 g bacon
- un litru de supă de pui
- 500 g compot vişine fără sâmburi
- 300 ml vin roşu sec
- 30 g mentă verde
- 25 g amidon
- 100 g ciuperci uscate
- sare
- piper
- busuioc
- parmezan
Mod de preparare:
Compotul de vişine se pune într-o oală împreună cu vinul roşu şi vinul alb, puţină sare, piper şi menta. Se fierbe până scad la jumătate, se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă, se amestecă şi se ţine pe foc până se încheagă compoziţia.
Intr-un bol se amestecă patru ouă cu jumătate de linguriţă cu sare şi făina până se obţine un aluat elastic. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la odihnă 30 de minute. Carnea şi baconul se toacă mărunt, se călesc în unt zece minute, se condimentează şi după ce s-a răcit se amestecă cu oul rămas, sare, piper şi busuioc tocat.
Se întinde o foaie subţire din aluat, se taie pătrăţele şi pe fiecare se pune puţină compoziţie. Se modelează sub formă de tortellini, se fierb în supă cinci-şapte minute, se scot cu o spumieră şi se pun în farfurii.
Se pun alături ciupercile hidratate, sosul de vişine şi se servesc.
Tortellini cu carne si visine
Pofta buna!