Tortellini cu ciuperci
PrinteazaTortellini cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, usturoi, cimbru, sare, piper, vin, tortellini, branza, parmezan.
Ingrediente:
- 450 g de ciuperci
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 linguriţe usturoi
- 3/4 linguriţă cimbru
- 1/2 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă de piper negru
- 1/2 ceaşcă vin roşu
- 250 g tortellini
- brânză
- parmezan
Mod de preparare:
Taie pe jumătate ciupercile (poţi folosi ciuperci albe champignon combinate cu ciuperci shiitake fierte în aburi).
Intr-o tigaie mare antiaderentă pune la încins la temperatură ridicată echivalentul a 2 linguri de ulei de măsline. Ciupercile se sotează circa 8 minute, până devin aurii.
Peste amestecul obţinut adaugă 4 linguriţe de usturoi mărunţit şi 1/2 linguriţă de cimbru uscat şi lasă-l să fiarbă timp de 1 minut.
Asezonează cu 1/2 linguriţă de sare şi 1/4 linguriţă de piper negru. Completează cu 1/2 ceaşcă de vin roşu sec, redu intensitatea focului la minimum şi fierbe compoziţia 5 minute.
Pregăteşte tortellini cu brânză proaspătă conform instrucţiunilor de pe ambalajul lor.
Adaugă pastele peste ciupercile calde şi fierbe toate componentele timp de 2 minute. Amestecă în compoziţie 1 lingură de ulei de măsline extravirgin.
Acest fel de mâncare poate fi servit cu parmezan.
Tortellini cu ciuperci
Pofta buna!