Tortellini cu creveti
PrinteazaTortellini cu creveti din: faina, oua, ulei, sare, ceapa, ghimbir, usturoi, creveti, sos de soia, ardei, ulei de susan.
- 300 g făină
- 4 ouă
- 1 lingură de ulei
- sare
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 bucată de ghimbir (de cca 3 cm)
- 2 căţei de usturoi
- 350 g creveţi decorticaţi fierţi
- 1 lingură de sos de soia
- 1 ardei iute roşu
- 1 ardei gras roşu
- 2 linguri de ulei de susan picant
Mod de preparare:
Se frământă făina, 3 ouă, uleiul şi sarea pentru a obţine un aluat neted. Acesta se împachetează apoi în folie transparentă şi se lasă circa 30 de minute să se odihnească.
Ceapa verde te curăţă, se spală, se şterge şi se taie inele foarte fine. Ghimbirul se descojeşte şi se rade fin. Usturoiul curăţat se zdrobeşte în mojar cu sare. Creveţii se spală, se şterg şi se toacă mărunt.
Se amestecă toate ingredientele pregătite, se adaugă oul rămas şi se asezonează compoziţia cu sare şi sos de soia după gust.
Se întinde aluatul de paste în strat gros de 2 mm pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină. Din coca întinsă se decupează cu o rotiţă pentru tăiat aluatul pătrate cu latura de circa 5 cm.
In mijlocul fiecărui pătrat se aşează o linguriţă din umplutura pe bază de creveţi, apoi pătratele se pliază pentru a forma triunghiuri. Se apasă bine marginile şi se modelează tortellini.
Intr-o oală mare se pune la fiert o cantitate generoasă de apă cu sare, în care se fierb apoi pastele umplute timp de 5-8 minute.
Ardeiul iute şi cel gras se taie în jumătate, se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe fine. Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se sotează apoi cubuleţele de ardei. La final, se sărează şi se piperează.
Se aşează tortellini în farfurii, iar pe deasupra se distribuie mixul de ardei.
Tortellini cu creveti
Pofta buna!